'Mardin'de Yaşam' sergisi açıldı

GAZETECİ ve fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka'nın 'Hoşgörüler Diyarı Mardin ve Mardin'de Yaşam' adlı fotoğraf sergisi, Muratpaşa Belediyesi'nde ziyarete açıldı.

16 Nisan 2016 Cumartesi 18:05
'Mardin'de Yaşam' sergisi açıldı

Gazeteci ve fotoğraf Sanatçısı Adnan Avuka, 'Hoşgörüler Diyarı Mardin ve Mardin'de Yaşam' adlı 44. kişisel fotoğraf sergisinin açılışını, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal davetlilerle birlikte yaptı. Başkan Uysal, Hasankeyf fotoğraflarını göstererek, "Hasankeyf 'in sular altında kalmasından dolayı hepimiz endişeliyiz. Bunu istemiyoruz. Mümkünse geri dönülsün. Para kazanılır ama bazı değerler kazanılmaz" dedi.

'FOTOĞRAFLAR ÇOK ŞEY ANLATIYOR'

Bütün iyilikleri ve kötülükleri üretenin insan olduğuna işaret eden Başkan Uysal, "Resimle, sanatla, insanlıkla ilgilenenler, daha çok insana iyi yanından bakan kişilerdir. Burada güzel bir kültür sergisi var. Fotoğraflar bize çok şey anlatıyor. Sadece Mardin'i değil, Mardin'in kültürel dokusunu da mimarisini de yaşamı da anlatıyor" diye konuştu.

'BİZ DE AYRIM YOKTUR, HEPİMİZ KARDEŞİZ'

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin desteğiyle sergiyi açtığını kaydeden Adnan Avuka ise "Amacımız; diller ve dinler, hoşgörüler diyarı tarihi medeniyetlerin mekanı Mardin'le Antalya arasında bir kardeşlik köprüsü oluşturmak. Biz de ayrım yoktur, hepimiz kardeşiz. Ezan sesi ile çan sesi aynı anda çalıyor. Ben Türküm, Kürdüm, Arabım, Ezidiyim, Süryaniyim. İnsan olduğumuz sürece her şey yerli yerinde olur, kötülük gelmez insan olandan" diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Mardin ve Hasankey'ten 153 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına, Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, Antalya Mardinli İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Poyraz, Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Paşaoğlu, Midyat Belediye Başkan Vekili Fahri Talay, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Rıdvan Kösesoy, Dernekler İl Müdürü Hüseyin Kurtay, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

6 DİLDE TEMENNİ

Mardin Dernekleri Federasyonu Başkanı İbrahim Biter'in, Türkçe, Kürtçe, Süryanice, Arapça, Ermenice ve İngilizce temennileri ile açılan sergi, 20 Nisan'a kadar, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde vatandaşların ziyaretine açık kalacak.
 

Son Güncelleme: 16.04.2016 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.