Kursiyerlerden sergi

AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) açılan el sanatları kurslarına katılan kursiyerler, atık maddelerin de sanata dönüştürüldüğü çalışmalarını 'Dekoratif Ev Aksesuarı Deri ve Ahşap Yakma ve Çarpana Dokuma' adlı sergide beğeniye sundu.

19 Şubat 2020 Çarşamba 13:40
Kursiyerlerden sergi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ünal, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nabi Arslan, AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, müdür yardımcıları Fedai Yaman, Ayşen Ünal, Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkcı, Döşemealtı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Canat Duru, Teomanpaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Himmet Karataş, kurs öğretmenleri birlikte kesti.

1460 KURSİYERE SANAT EĞİTİMİ

AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, el sanatları ve mesleki eğitim kurslarına genç ve yetişkinlerin ilgisinin her geçen yıl arttığına dikkat çekti. Yavuz, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde 73 dalda kurs açıldığını, 1460 kursiyerin faydalandığını, şubat dönemi kursların da başlatıldığını anlattı.

KAYMAKAM ESERLERE HAYRAN KALDI

Sergilenen dekoratif el sanatları çalışmalarını hayranlıkla inceleyen, kursiyerleri başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, kursiyerlerine deri boyutlama ve ahşap yakma eğitimi veren kurs öğretmeni Ferda Eğisaraç ile farklı dallarda el sanatları eğitimi veren kurs öğretmeni Hülya Cego'dan bilgi aldı.

DERİ VE AHŞAP ÇALIŞMALARI

Kursiyerlerine deri boyutlama ve ahşap yakma tekniklerini öğreten Eğisaraç, "Doğa ürünü gürgen ve kavak ağaçlarını tuvale dönüştürüp, üzerinde yakma çalışmasıyla desen ve resimler oluşturuyoruz. Deriyi de ıslatıp döverek, yakarak şekillendiriyoruz. Ayrıca deri üzerine ebru çalışması da yapıyoruz. Atık Jakaranda çiçeği üzerine de rölyef masklar yapıyoruz" dedi.

ATIKLAR SANATA DÖNÜŞÜYOR

El sanatları eğitimi veren kurs öğretmeni Hülya Cago da doğa atığı çam kozalakları, ceviz kabuğu, pelit, ağaç dalları ve deniz kabuğu gibi objeler üzerinde çalışıp rüzgâr çanı, duvar panosu, giysi üzerine aksesuar gibi dekoratif süs eşyaları ürettiklerini anlattı.

Sergi, 28 Şubat Cuma gününe kadar açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.