Kum heykellere ziyaretçi rekoru

Antalya'da Haziran ayında açılan 7'nci Uluslararası Kum Heykel Festivali, 1 milyonuncu ziyaretçisini bekliyor.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 15:01
Kum heykellere ziyaretçi rekoru
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla düzenlenen ve bu yıl Haziran ayında 7'ncisi yapılan Uluslararası Kum Heykel Festivali ziyaretçi rekoru kırıyor. 7 bin metrekare alanda 10 bin ton özel nehir kumu kullanılarak hayat bulan, 10'u aşkın ülkeden 25 kum heykeltıraşın katılımıyla İmparatorluklar temasıyla gerçekleştirilen festival, önümüzdeki günlerde 1 milyonuncu ziyaretçisini ağırlayacak.

Gösterilen ilgiden gayet memnun olduklarını belirten Festival Direktörü Cem Karaca, önümüzdeki günlerde temsili olarak belirlenecek 1 milyonuncu ziyaretçiye 1 haftalık Antalya tatili armağan edileceğini söyledi. Festivali ziyaret edenlerin büyük bölümünü Alman ve Rus turistlerin oluşturduğunu belirten Karaca, bunu Türk ziyaretçilerin takip ettiğini söyledi. Karaca, "7'den 70'e herkese hitap eden festival eğlenceli bir ortamda, sadece doğal kum ve su kullanılarak neler yapılabileceğini ve öte yandan sanatın en doğal ve muhteşem halini gözler önüne seriyor" dedi.

Dünyada her yıl irili ufaklı pek çok kum heykel etkinliği düzenlendiğini söyleyen Cem Karaca, Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin alan genişliği, kullanılan kum miktarı, heykel ve katılan sanatçı sayısı gibi özelliklerinin yanında ziyaretçi sayısında da ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.

Pers, Selçuklu ve Osmanlı imparatorlarının da arasında yer aldığı dünya tarihine iz bırakmış 27 imparatorun kum heykelinin bulunduğu Lara Beach Park'taki festival, 15 Kasım'da düzenlenecek Yıkım Şenliği'ne kadar her gün 10.00- 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. 

Son Güncelleme: 07.08.2013 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.