'Küllerin Şöleni'ne yoğun ilgi

ANTALYALI mozaik sanatçısı Rabia Alagöz, İtalya'nın Sardunya Adasında bu yıl ikincisi koronavirüs salgını dolayısıyla online gerçekleşen 'Uluslararası Sardinia Çağdaş Mozaik Sanatı Sempozyumu'na katıldı. Alagöz'ün 'Küllerin Şöleni' adını verdiği eseri, online galeride en çok beğenilen eser oldu.

20 Mayıs 2020 Çarşamba 14:04
'Küllerin Şöleni'ne yoğun ilgi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Mozaik sanatçısı Rabia Alagöz, geçen yıl İtalya'nın Sardunya Adası'nda dünyaca ünlü İtalyan mozaik sanatçısı Giulio Menossi'nin küratörlüğünde gerçekleşen ve İtalya, Türkiye, İsrail, Avustralya, Arjantin, Brezilya, Rusya, Sırbistan'dan sanatçıların katıldığı uluslararası sempozyumda Türkiye'yi ve yaşadığı Antalya'yı gururla temsil etmişti.


Rabia Alagöz, koronavirüs salgını dolayısıyla ikincisi online gerçekleşen 'Uluslararası Sardinia Çağdaş Mozaik Sanatı Sempozyumu'na 'Küllerin Şöleni' adlı eserle katıldı. Alagöz, sanal ortamda gerçekleşen sempozyumun bu yılki ikinci etabının sona erdiğini, katılımcı ülkelerde farklı teknik ve malzemelerle üretilen çalışmaların dijital görsellerinin bir havuzda toplandığını, değerlendirmeye alınan eserlerin sanal galeride sergilenmesine başlandığını belirtti.


Rabia Alagöz, "Evimde başladığım mozaik çalışmasında cam soda şişesi parçaları ve yarı değerli taşları kullandım. 15 gün süren sempozyuma 'Küllerin Şöleni' adlı eserimle katıldım. Katılımcı sanatçıların eserleri değerlendirme sonucunda online galeride yer aldı. Dünya sanatçıları buradaki sanat şaheserlerini inceliyor. Benim çalışmam da en çok beğeni alan eserler arasında ilk sırada görünüyor. Ülkemizi ve Antalyamızı ikinci kez eserlerimle temsil etmek beni çok mutlu etti, gururlandırdı" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.05.2020 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.