Konak konserleri başlıyor

ANTALYA'nın tarihi Kaleiçi semtinde koronavirüs salgınından dolayı ara verilen ayda bir 'Konak Konserleri' yeniden başlıyor. 23 Eylül Çarşamba akşamı gerçekleşecek sezonun ilk konserinde Sedef Erçetin Atala (viyolonsel) - Sait Karabulut (piyano) ikilisi sahne alacak.

19 Eylül 2020 Cumartesi 10:57
Konak konserleri başlıyor

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) 
Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin yer aldığı Kaleiçi Kauçuk Otel, bünyesindeki Türk resim sanatının değerli eserlerinin de sergilendiği 'Re22 Kültür ve Sanat Evi'nin bahçesinde yerli ve yabancı müzik severler uzun bir aradan sonra tekrar bir araya getirilecek.


23 Eylül akşamı saat 20.00'de başlayacak 'Çağın Melodilerinden Tangoya' adlı konserde genç sanatçılar Sedef Erçetin Atala ile Sait Karabulut viyolonsel ve piyanolarıyla dünyaca ünlü besteciler S.Rachmanınof, G.Faurf, S. Karabulut, D.Shostakovıch, G.Dı Guısto, A.Pıazzoıa'nın eserlerini seslendirecek.

'DOSTLUK ÖDÜLLÜ' SANATÇI

Konserin solist sanatçısı Sedef Erçetin Atala, 'Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü'ne sahip. Sanatçı Atala, Fransa, Belçika, Almanya, İtalya, Yunanistan, Norveç Hırvatistan, Macaristan, Arjantin, Meksika, Yeni Kaledonya, Singapur, İspanya, İsviçre, Martinique, Slovakya'da festivallere de katıldı, dünyanın birçok önemli salonlarında konserler verdi.

ÇOCUK OPERASI ESERLERİ VAR

Genç sanatçı Sait Karabulu'ta 2000 yılından beri Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde sanatını sürdürüyor. Karabulut, 2012 yılında İtalya'nın Sicilya Adası'nın Trapani şehrinde gerçekleşen Focus Jazz&Movie Music Festivali'nde Türkiye'den davet edilen tek kompozitör olmuştu. TRT'nin belgesel kanalı için özgün müzikler ve çeşitli kısa filmlere de özgün müzikler besteleyen Karabulut'un eserleri arasında 'Keloğlan ve Uzaylılar', 'Küçük Prens', 'Sivrisineklerin Valsi' adlı çocuk operaları da yer alıyor.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ALINDI

Konserlere ev sahipliği ve organizatörlük yapan Rengin Ekmekçioğlu, Kaleiçi semtini klasik müzik eserleriyle yeniden çınlatacaklarını söyledi. Ekmekçioğlu, "Konserlerimiz koronavirüs salgınından dolayı açık havada devam edecek. Bahçemiz de belirlenen kurallar çerçevesinde her türlü tedbir alındı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.