Kepez Yörükleri buluşturdu

Antalyalı Yörükler, Kepez Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen 'Kepez'de Türkü Zamanı' etkinliğiyle hem eğlendi, hem de kültürlerini tanıttı.

06 Mart 2015 Cuma 13:17
Kepez Yörükleri buluşturdu
Kepez Belediyesi, Yörük kültürünün yaşatılması ve tanıtılmasına yönelik çalışmalarına bir yenisini ekledi. Kepez Belediyesi ve Antalya Yörükler Derneği işbirliğiyle 'Kepez'de Şimdi Türkü Zamanı' adlı etkinlik düzenlendi. Antalya'da yaşayan Yörükleri buluşturan etkinliğe, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı. Yörük kültüründen örneklerinin sunulduğu programı, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda Yörük izledi.

Salonun sahnesinde, Yörük kültürünün örneklerinin sunulduğu bir dekor oluşturuldu. Programda sahne alan mahalli sanatçılar Kamil Abalıoğlu ve Ümmü Erbil de söyledikleri türkülerle salonu dolduran yüzlerce Antalyalı'yı coşturdu.

Gecede konuşan Başkan Hakan Tütüncü, Türk kültürüne, milli kültüre ve milli tarihe hizmet eden çok önemli programlar yaptıklarının altını çizdi. “Türk çocukları, nereden geldiklerini iyi bilmeliler ki nereye gideceklerini çok iyi bilsinler" diyen Başkan Tütüncü, “Bugün burada Türk kültürünün, Türkmen kültürünün özü olan Yörük kültürünün güzellikleri içerisinde birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz çok daha güçleniyor" ifadesini kullandı.

Tütüncü'ye konuşmasından sonra Yörük kültürünün yaşatılmasına yönelik desteklerinden dolayı çiçek verildi.
 

Son Güncelleme: 06.03.2015 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.