Kaş'ta Caz Festivali düzenlenecek

ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bu yıl ilk kez Kaş Caz Festivali düzenlenecek. 6-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak festivalde yerli ve yabancı birçok sanatçı sahne alacak.

04 Eylül 2019 Çarşamba 12:56
Kaş'ta Caz Festivali düzenlenecek

Kaş Setur Marina'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Kaş Caz Festivali'nin başlangıcı; devi uyandırma seremonisiyle yapılacak. Efsaneye göre asırlardır uyuyan devin uyanıp, Meis'teki sevgilisine aşkı müzikle anlatılacak. Festivalin müzik programı bölümünde birçok yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Türler arası geçişlerde harmanladıkları müzikleriyle çağdaş cazın en hızlı yükselen gruplarından biri olan İngiliz Hammal Hands, 40. sanat yılını dolduran Türkçe pop müziğin yaşayan efsanesi Yeni Türkü, kendine has yorumlarıyla cazın Türkiye'deki özel seslerinden Elif Çağlar, farklı türlerden beslenen doğaçlamaları ile saksafoncu Korhan Futacı, yerli cazın çok yönlü müzisyeni, kendini 'Yarı Likyalı' olarak tanımlayan Ediz Hafızoğlu 'Nazdrave' adlı projesiyle festivalde sahne alacak başlıca sanatçılar olacak.

Festivalin düzenleyicilerinden olan Murat Sezgin, "Kaş'ta bir festival fikri ilk kez 2018 yılının ağustos ayında oluştu. Kaş'ın caz müziğine çok yakışacağını düşündük. Likya toprakları caz müziğine hissen çok yakın. Açık olmak, merak etmek, yeni deneyimler aramak, iletişim kurmak, etkileşim caz müziğe ve Likya topraklarına dair birleştirici unsunlardır. Kaş'ta doğa formlarının çeşitliliği ve restgelliği, cazın merkezinde olan doğaçlama unsurlarını da düşündüğümüzde bir caz festivalini düzenlememiz için bize ilham oldu. Bu festival, Kaş turizmine farklı bir renk ve çeşitlilik katacak. Üç gün boyunca yerli ve yabancı konuklar caz müziğine ve sanatsal etkinliklere doyacak" dedi.


Festivalde caz müziğinin yanında beden farkındalığını ve sessizliği ön plana çıkarak yoga aktiviteleri, çocuklar için ses ve hareketin temel alındığı atölyelerin düzenleneceğini aktaran Murat Sezgin, "'Şehir, Müzik ve Üretim' başlıklı panel var. Kaş'ın doğasını ve güzelliklerini bir araya getiren müzik dışı yan etkinliklerden bazıları. Kaş'ta tatil yapan yerli ve yabancı konukları, Kaşlı caz severleri festivale bekliyoruz" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Kaşta Caz Festivali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.