Kaş festivalle coşacak

 ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bu yıl 22'ncisi düzenlenecek Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali 14-16 Haziran tarihlerinde yapılacak.

01 Haziran 2019 Cumartesi 13:01
Kaş festivalle coşacak

22. Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali, 14 Haziran Cuma günü Kaş girişinden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek olan kortej yürüyüşüyle başlayacak. Yürüyüşe Kaş'ın kardeş şehri Yunanistan'ın Meis Adası'ndan gelen gruplar da katılacak. Yürüyüş ardından Cumhuriyet Meydanı'nda festivalin açılışı yapılacak. Açılışta Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, Meis Belediye Başkanı ve Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan birer konuşma yapacak. Folklor ekipleri Türkiye'nin farklı yörelerinden halk oyunları sergileyecek. Kaş Halk Eğitim Merkezi Bağlama Grubu ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Klasik Müzik Grubu birer konser verecek. Kaş Kültürevi'nde Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Mehmet Sağ'ın 'Dört renk dört yön' adlı sergisi açılacak. Aynı gün Kaş Antik Tiyatro'da TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Eren Ay konser verecek. Konserin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu antik tiyatroda 'Tarla Kuşuydu Juliet' adlı oyunu sergileyecek.

Festivalin ikinci günü olan 15 Haziran Cumartesi, bu yıl 5'incisi düzenlenecek olan Kaş Yemek Yarışması yapılacak. Müzik ve gösteri grupları sokaklarda konserler verecek, gösteriler yapacak. Kaş Kültürevi'nde '800 Kilometre Engelli' adlı belgesel film gösterimi yapılacak. Aynı gün akşam Kaş Yat Limanı'nda önce Buray, ardından ünlü şarkıcı İrem Derici birer konser verecek. Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali 16 Haziran Pazar günü yapılacak olan yaklaşık 7.5 kilometrelik Meis- Kaş Yüzme Yarışları ve ödül töreniyle sona erecek.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali Antalya'da aralıksız yapılan en uzun soluklu festivallerden biri. Üç gün boyunca Kaşlılar, Kaş'ta yaşamını sürdüren yerli ve yabancı yeni Kaşlılar ve Kaş'ta tatil yapan konuklarımız müziğe, sanata, spora doyacak. Bu festivaldeki en önemli etkinlik olan Meis- Kaş Yüzme Yarışları, Kaş- Meis, Türk- Yunan dostluğuna ve dünya barışına önemli katkı sağlayacak. Avrupa'dan Asya'ya yapılan kısacası bir kıtadan diğer kıtaya yapılan bir yarış. Kardeş şehrimiz olan Yunanistan'ın Meis Adası'ndan gelen dostlarımızla bir arada olacağız. En önemlisi Kaş üç gün boyunca bölgenin ilgi odağı olacak. Bu festival Kaş'ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacak. Etkinliklere tüm hemşehrilerimizi, konuklarımızı bekliyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.