Kaleiçi OldTown'a kardeş geliyor

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, tarihi kent merkezine sahip kentlerle kalıcı bir kültür köprüsü inşa etmek hedefiyle 3 yılı geride bırakan Kaleiçi OldTown Festivali'nin artık İtalya'da bir kardeşi olacağını söyledi. Başkan Uysal, İtalya'da düzenlenecek Popolinfesta'ya katılarak Gradara Belediyesi'yle 'kardeş kent' iyi niyet belgesini imzalayacaklarını açıkladı.

11 Haziran 2019 Salı 11:32
Kaleiçi OldTown'a kardeş geliyor

Başkan Uysal, Akdeniz'i çevreleyen ülkeleri bir araya getirmek ve kültürler arası köprüler kurmak için düzenlenen Popolinfesta'ya katılmak üzere 15 - 23 Haziran tarihlerinde İtalya'da olacak. İtalya'nın Marche bölgesindeki Pesero e Urbino eyaletinde bulunan Fermignano ve Gradara belediyelerince düzenlenen festivale bu yıl ilk kez katılacaklarını belirten Başkan Uysal, festivalde Türkiye'yle birlikte 13 ülkenin yer alacağını söyledi. Başkan Uysal, festivalin ikinci ayağını düzenleyen Gradara ile Kaleiçi OldTown Festivali'yle başlayan bir işbirliğinin söz konusu olduğunu söyledi. Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerin paylaştığı tarihi ve kültürel gelenekleri ön plana çıkarmayı hedefleyen Popolinfesta ve bu yıl 10- 13 Ekim tarihlerinde 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi OldTown Festivali'nin bir anlamda ortak hedefleri bulunduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: “Kaleiçi OldTown Festivali'ne başlarken, 'Bizim daha çok kültürel alışverişe ve arkadaşlığa, kardeşliğe, barışa, sevgiye ihtiyacımız var' demiştik. Dünyada Kaleiçi gibi tarihi kent merkezine sahip kentlerle güçlü bağlar kurmak, kalıcı bir insanlık ve kültür köprüsünü inşa etmek istediğimizi dile getirmiştik. Şimdi bu bağlamda Kaleiçi OldTown Festivali'ne katılımlarıyla destek veren Gradara'yla işbirliğini daha da geliştiriyoruz. Belediye Başkanı Filippo Gasperi'nin davetiyle gerçekleştireceğimiz bu ziyarette hem iki belediyenin kardeş kent olması yolunda iyi niyet mektuplarını imzalayacağız hem de kendilerine 4'üncü Kaleiçi OldTown Festivali'nin davetiyesini takdim edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
KaleiçiMuratpaşa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.