Kalamar Sanat Çalıştayı yapıldı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kalkan Kalamar Sanat Çalıştayı, 5 farklı ülkeden 9 sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 11:03
Kalamar Sanat Çalıştayı yapıldı
3'üncü Kalkan Kalamar Sanat Çalıştayı, Türkiye'de ilk sanat oteli olmayı hedefleyen Kalkan'daki Kalamar Otel'de yapıldı. 10 gün süren çalıştaya Türkiye'den Reyhan Uludağ, Süreyya Oskay, Işıl Karaçor Akıncı, İtalya'dan Gına Nıncovitch, Praide Ranieri, Salvo Maria Ruta, Irak'tan Amjad Al Ruferie, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Bülent Salderay ve Azerbaycan'dan Ziyad Sultanov katıldı.
Çalıştaya katılan sanatçılar 10 gün boyunca yağlıboya, akrilik ve mozaik çalışmalarından oluşan ikişer tablo yaptı. Ardından 9 sanatçı 1 saatlik canlı performans çalışması ile Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutlamak için yağlı boya olarak siyah beyaz Beşiktaş tablosu yaptı. Çalıştay sonunda Kalamar Otel Salonu'nda sanatçıların yaptığı tablolardan oluşan sergi açıldı.



Çalıştayın düzenleyicisi ve küratörü Özer Ulukaya, "Bu yıl 3'üncüsünü düzenlediğimiz çalıştayda, farklı ülkelerden sanatçılar, sanatsal birikimlerini, bilgilerini paylaştı. Türkiye'de ilk kez bir otelde üçüncü kez sanat çalıştayı düzenleniyor. Şu anda otelin 80 odasının 40'ında, 3 çalıştaya katılan sanatçıların yaptığı tablolar sergileniyor. Sanatçılar 10 gün süreyle sanat çalışmalarının yanında bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi, ülkemizi tanıdı. Ekim ayında da Türk ve İtalyan sanatçıların katılacağı Kalkan Kalamar Dostluk Çalıştayı yapılacak" dedi. 

Son Güncelleme: 31.05.2017 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.