'Kadınlar Günü'ne özel sergi

ANTALYALI kadın ressamlar, 'GÜSAD'lı Kadın Ressamlar' adlı, 'kadın' konulu resim sergisinde bir araya geldi. Sanatçılar, 'Dünya Kadınlar Günü'ne özel çalışmalarını sanatseverin beğenisine sundu.

09 Mart 2020 Pazartesi 11:20
'Kadınlar Günü'ne özel sergi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -
Güzel Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) organizasyonuyla bir alış veriş merkezindeki sanat galerisinde açılan serginin kurdelesini, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, eşi Kudret Kaçmaz, GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel ve kadın sanatçılar birlikte kesti. Kaçmaz, kadın sanatçıların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı, kadının ve kadın sanatçıların toplumlardaki önemini, yerini anlattı.

DUYGULANDIRAN SÜRPRİZ

Sergide, GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel bir de sürpriz yaptı, belediye başkan yardımcısı Hasan Kaçmaz'ın eşi Kudret Kaçmaz'ın suluboya çalışması portresini hediye etti. Çerçevelenmiş resmini görünce "Bu ben miyim" diyerek şaşkınlığını dile getiren Kaçmaz, duygularına hâkim olamadı. Kaçmaz, "Böylesine önemli bir günde, sanatçı dostumuzun portremi özenle çalışıp bana hediye etmesi hayatımın en güzel sürprizlerinden, en değerli hediyelerinden biri oldu. Beni çok sevindirdi, gururlandırdı" dedi.

KADINLARDAN SANAT ŞAHESERLERİ

Galeri, Ayşe Canan Çalık, Ayşe Eser Şahin, Ayşe Özmak Mercan, Ayşe Topçu, Çiğdem Alar, Emel Akyel, Fergül Okudan, Gülay Köktürksuvarlı, Gülten Gökkaya, Halime İspir Bozkurt, Handan Şişiner Üstün, Leyla İrten, Mahrokh Fouladian, Nalan Taşkent, Nazan Gürses, Nazife Aras, Nursel Kabak, Reyhan Göl, Rezzam Koyuncuoğlu, Saadet Kabaş, Zeynep Çetinkaya'nın resimleriyle renklendi.

Kadın ressamların yağlıboya, akrilik boya, suluboya ve kuru boya teknikleriyle çalışılmış farklı kadın figürlerinden oluşan 50 eserinin yer aldığı sergi, 15 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.