'İstanbulname'ye yoğun ilgi

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), eylül ayında yaşamını yitiren usta tiyatrocu Ferdi Merter'in yazdığı ve Turgay Erdener'in bestelediği 'İstanbulname' adlı opereti sahneledi. Eserin sezon prömiyerine izleyici ilgisi yoğun oldu.

04 Kasım 2018 Pazar 13:17
'İstanbulname'ye yoğun ilgi

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde opera sahnesinde prömiyeri gerçekleşen ve rejisör Mehmet Yılmaz'ın sahneye koyduğu 'İstanbulname', 2018-2019 sanat sezonunda Antalya DOB'un yeni prodüksiyonu oldu. Eserin koreografisini Mehmet Sipahi, dekor tasarımını Gürcan Kubilay, kostüm tasarımını Gazal Erten, ışık tasarımı ise Mustafa Eski hazırladı.

İki perde sahnelenen eserde 'Uğurböceği' rolünü Sevinç Bilgin, "Eğrikapılı Ali" rolünü Engin Suna, "Zeliha" rolünü Bilge Yılmaz, "Gül" rolünü Ceren Tereci Aytekin, 'Badik Ömer' rolünü Ümit Burak Tekinay, "Laz Abdi" rolünü Fatih Şanal, "Zil İzzet" rolünü Onur Alpaslan, "Müdür" rolünü Toygarhan Atuner, "Kont" rolünü Baturalp Bilgili, "Ferdinand"rolünü Burak Pektaş, "Sarhoş Hakkı" rolünü Taner Ölçen, "Zaptiye Amiri Hasan Çavuş" rolünü Murat Özbek, "Gazeteci Çocuk" rolünü Sinem Seçil Baddal ve Kuzey Kubilay, "Külhan Arif" rolünü Emre Akyurt, "Madam Eleni" rolünü Esra Serbest, "Zaptiye Eri" rolünü Selahattin Denizsümüren ve Vural Vursavaş, "Resepsiyonist" rolünü Erdi Can Aybaş, "Boncuk" rolünü Enis Ok ve "Eleni'nin Kızları" rolünü Özsu Deveci, Gülçin Gültekin, Serap Demirhan Işık, Selda Serdar, Emel Öziş ve Pınar Tekol canlandırdı. Şef Ömer Yöndem ile şef Hakan Kalkan sezon boyunca dönüşümlü olarak orkestrayı, Mahir Seyrek ise koroyu yönetecek.

Yerli ve yabancı sanat severlere rüya gibi renkli-keyifli bir akşam yaşatan 'İstanbulname'nin kadrosu, orkestra ve korosu ayakta alkışlandı. İzlenme rekoru kırması beklenen 'İstanbulname' opereti 6 Kasım Salı akşamı saat 20.00'de, 17 Kasım Cumartesi saat 15.00'te de sahnelenecek.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.