Hayta Yörükleri bahar şenliğinde buluştu

Antalya Hayta Yörükleri Derneği, 2. Geleneksel Bahar Şenliği’ni büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirdi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 11:12
Hayta Yörükleri bahar şenliğinde buluştu
Aksu Tapu Dairesi önünde buluşan yörükler, Aksu Güreş Sahası’na kadar kortej eşliğinde yürüdü. Antalya ve çevresinden çok sayıda yörük derneğinin katıldığı yürüyüş, mehter marşı eşliğinde, develer, yörük kıyafetleri ile yapılıp, Güreş Sahası’ndaki etkinliklerle devam etti.
Hayta Yörükleri’nin şenliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, yörük derneklerinin temsilcileri, siyasetçiler, işadamları, yörükler ve davetliler katıldı. Şenliğin en uzak misafirleri ise, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için Antalya Valiliği’nin davetlisi olarak kentte bulunan Kosova Yardımlaşma Derneği üyeleri oldu. Kosovalı misafirler, yörüklerin etkinliğini büyük bir ilgi ile izledi. Hazırlanan yörük çadırlarında yörüklerin kültürlerinin canlandırıldığı şenlikte, deve, eşek ve at turları yapıldı. Yerel sanatçıların yörüklere özgü şarkıları seslendirdiği şenlik, sıcak havaya rağmen büyük coşku içinde saatlerce sürdü. Antalya Hayta Yörükleri Derneği Başkanı İbrahim Bodur, diğer yörük derneklerinin temsilcileri ve protokol ile tek tek ilgilenirken, bu yıl ikincisini yaptıkları şenliğin önümüzdeki yıllarda da aynı coşku ile devam edeceğini açıkladı.


















Son Güncelleme: 22.05.2017 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.