Genç çınarların kısa filmleri ödüllendirildi

 ANTALYA Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması'nda dereceye giren filmler ödüllendirildi.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 16:26
Genç çınarların kısa filmleri ödüllendirildi

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Değerler Eğitimi' temasıyla düzenlediği 6'ncı Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni, Vali Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın da katılımıyla Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlendi. 103 filmin yer aldığı yarışmada, 6 dalda 16 film ödül aldı.

Oyuncu Engin Çağlar'ın da katıldığı törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, gençlere çok önem verdiklerini söyledi. Gençlerin iyi yetişmesi için eğitime büyük değer verdiklerini aktaran Karaloğlu, "Nüfusu genç bir ülke olarak övünürüz. Genç nüfus tek başına yetmiyor. İyi eğitilmiş genç nüfus varsa gelecekte önde koşan ülkelerden biri oluruz. Özellikle bir arayışın olduğu bütün gayretler daha iyiyi bulmaya dayanıyor. 'Okulum Yeteneğimi Keşfediyor' projesini başlattık. İyi çocuklar bu projenin neticesinde ortaya çıkacak" dedi. Bu yarışmanın da proje kapsamında değerlendirilebileceğini kaydeden Karaloğlu, geleceğin sinemacılarının bu yarışmalardan çıkacağını kaydetti.

ENGİN ÇAĞLAR DUYGULANDI

Sanatta 50 yılını dolduran Engin Çağlar da sinema geçmişinin gösterildiği belgeselin ardından sahneye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Duygulanan Çağlar, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.