Festivalde müzik ziyafeti

BU yıl 18'incisi düzenlenen ve ülkemizin en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali, benzersiz bir müzik ziyafetine sahne oldu.

23 Kasım 2017 Perşembe 14:26
Festivalde müzik ziyafeti

Festival sahnesi, 70'li yılların popüler şarkılarının senfonik rock türünde yeniden yorumlandığı konserde, dünyaca ünlü şef Hakan Şensoy yönetimindeki Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte çellist Çağ Erçağ ve gitarist Nurkan Renda'yı ağırladı.

'Güllerin İçinden', 'Çoban Yıldızı', 'Dönence', 'Estarabim', 'Fesupanallah' gibi pop müzik klasiklerinin özgün yorumlarıyla seslendirildiği konser, Antalyalılara unutulmaz bir müzik keyfi yaşattı. Hakan Şensoy'un 'Bestecisi belli olan bir Orta Anadolu türküsü gibi' dediği 'Hatasız Kul Olmaz' şarkısı, izleyiciden büyük alkış alarak iki kez seslendirildi.

Dün akşam aynı zamanda klasik müzik tarihinde ilklere imza atıldı. Dünyaca ünlü müzik şefi Hakan Şensoy'un ilk kez bir konserde renkli kıyafetiyle sahneye çıkması seyirciyi şaşırttı. Sahnede kurduğu iletişimle seyirciye keyif dolu bir gece yaşatan Şensoy gecenin sonunda dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Konserde ayrıca akustik gitarda Funda Renda, bas gitarda Levent Candaş, tuşlu çalgılarda Uğur Gülbaharlı ve vurmalı çalgılarda Emre Günay, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'na eşlik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.