Eski Burdur'u tuvallerine aktardı

BURDURLU ressam Mahir Öztürk'ün eski Burdur'un cadde ve sokaklarını resmettiği kişisel sergisi Antalya'da açıldı.

29 Kasım 2016 Salı 13:35
Eski Burdur'u tuvallerine aktardı
Aydın Kanza Sanat Galerisi'ndeki serginin açılış kurdelesini, Burdur Belediyesi Eski Başkanı Çetin Bozcu, Burdurlular Derneği Başkanı Celal Hatipoğlu, Burdur Araştırmacı Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Ali Bilgen kesti.

Antalya'da yaşayan Burdurlulardan yoğun ilgi gören sergide, Mahir Öztürk'ün yağlıboya çalışmaları yer aldı. Kendisini 'Burdur sevdalısı' olarak tanıtan Öztürk, Burdur il merkezinin, çevre köylerin, ovaların, akarsuların, göllerin, tarihi mekânların eski fotoğraflarını bulup tuvallerine yansıttığını belirtti. Burdur ve Antalya'nın doğal güzelliklerini de tuvallerine aktaran Öztürk, özellikle 1930 yıllarının cadde ve sokaklarını, sokak yaşantısına da resimlerinde yer verdiğini kaydetti. 

Son Güncelleme: 29.11.2016 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.