Dünya sobaları bu müzede

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nca oluşturulan 'Soba Müzesi'ne ilgi her geçen gün artıyor.

29 Ağustos 2013 Perşembe 10:52
Dünya sobaları bu müzede
Geçen şubat ayında Sobacılar Çarşısı'nda hizmete giren müze, bugüne kadar 16 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Unutulmaya yüz tutan ısınma aracı soba kültürünün yaşatıldığı müzede, dünya sobalarına da yer verildi. Sobalar, 'Edebiyatta ve Sanatta Soba' temasıyla buluşturuldu.

Daire Başkanı Adem Akyürek, Antalya'ya 'Soba Müzesi' ile yeni bir turizm öğesi kazandırıldığını belirtti. Akyürek, özellikle küçük çocukların, gençlerin müzeyi gezip, geçmişte içerisinde odun, kömür, tezek yakılarak evlerin ısıtıldığı, etrafında oturulup hoş sohbetlerin yapıldığı, üzerinde ya da fırınında kestane ve patatesin közlendiği, ekmeğin kızartıldığı, çayın demlendiği eski sobaları görmesini istedi.

Adem Akyürek, anıların canlandırıldığı müzede, soba çeşidinin artırılması çalışmalarının da sürdüğünü kaydetti. Akyürek, depolara atılıp, çürümeye terk edilmiş eski sobaların gün ışığına çıkarılarak müzeye bağışlanmasını istedi. Akyürek, "Sobayı, sadece bir obje olarak değil, sobanın edebiyattaki sıcaklığını da ziyaretçilerle buluşturuyoruz. Müzede, ateşin ilk çağdan günümüze kadar gelip, nasıl sobaların içine hapsedildiğini anlatıyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 29.08.2013 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.