'Düğün Evi Oyun Evi'

 KEPEZ Belediye Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı 'Düğün Evi Oyun Evi' adlı tiyatro oyunu sanatseverlerle buluşacak.

14 Kasım 2017 Salı 15:27
'Düğün Evi Oyun Evi'

Kepez Belediye Tiyatrosu, kasım ayında birbirinden özel oyunları seyirciyle buluşturuyor. Kepez Belediye Tiyatrosu, yeni sezonda Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın araştırıp kurguladığı 'Düğün Evi Oyun Evi' adlı oyunu sahnelenecek. Binlerce yıllık Anadolu geleneklerinden ortaya çıkan köy seyirlik oyunlarının bir araya gelmesinden oluşan oyun, unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri canlı tutarak güldürüyor. Özellikle köy düğünlerinde yaşanan olayların hiciv yoluyla harmanlandığı oyunda eğlence ön planda tutuluyor.

Yakın zamanda vefat eden Prof. Dr. Nurhan Karadağ anısına oynanan oyun, Anadolu'da diyar diyar gezerek topladığı gerçek konulardan oluşuyor. Unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden hatırlatan tiyatro gösterimi, köy ve kent arasında köprüler kuruyor. Karadağ'ın derlediği oyun, Abdullah Sürekli'nin genel sanat yönetmenliği ile sahnelenecek. Burcu Yılmaz'ın dans ve koreografilerini, Mustafa Uçak'ın ışık yönetmenliğini, Erol Atmaca'nın müzik uygulamalarını üstlendiği oyun yedi yaş üzeri seyirciye hitap ediyor.

MAYIS AYINA KADAR GÖSTERİMDE

Aylin Arslan'ın yönettiği oyun, Kepez Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından 2018 Mayıs ayına kadar her cuma ve cumartesi saat 20.00'da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tüm gösterimlerin yine ücretsiz gerçekleştirildiği yeni sezon oyunlarına vatandaşları davet ederek, kültür sanatın geliştiği Kepez'de sanata ve sanatçıya desteklerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.