'Düğün Dernek' neşelendirdi

ANTALYA'da tiyatro sanatını çocuk, genç ve yetişkinlere sevdirme çabası gösteren 'Bu Sahne Sanat Akademisi'nin sahneye koyduğu 'Düğün Dernek (Köy Seyirlik)' adlı müzikal oyun ayakta alkışlandı.

09 Mart 2020 Pazartesi 11:24
'Düğün Dernek' neşelendirdi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -
Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde Prof. Dr. Nurhan Karadağ anısına sahnelenen ve Bülent Ünsür'ün yönettiği, müzik düzenlemesi İlhan Örenel'e ait olan 'Düğün Dernek (Köy Seyirlik)'adlı oyuna tiyatro severlerin ilgisi yoğun oldu. Oyunda Bülent Akkaş, Dudu Sultan Bülbül, Dilek Nuray, Elif Vural, Hafize Ünlücan, Mediha Atik, Nehir Peynirci, Nurhayat Şahin, Öykü Akkaya, Özlem Oy, Sümbül Akkaya, Selma Eniş, Serap İsenç, Şarika Evren rol aldı.

OYUNUN HİKÂYESİ

Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın araştırmalarından ve anonim oyunlardan oluşturulan eserde, Anadolu'da düğünlerde, dini bayramlarda ve yılın belirli günlerinde kadınlar ve erkekler ayrı ayrı bir araya geliyor, bereketi, bolluğu dilemek amacıyla kendi aralarında eğleniyor, çeşitli oyunlar kuruyor, kadınlar erkek, erkekler kadın kılığına giriyor.

İzleyenlere neşeli, keyifli dakikalar yaşatan oyuncular dakikalarca alkışlandı. Yönetmen Bülent Ünsür, "Bizi yalnız bırakmadınız salonu doldurdunuz" diyerek teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.