Demre'de müzik festivali

ANTALYA'nın Demre ilçesinde İsmail Tunçbilek Bağlama Kampı ve Müzik Festivali'nin bu yıl ikincisi düzenlenecek.

18 Haziran 2019 Salı 11:10
Demre'de müzik festivali

Demre Kaymakamlığı, Demre Belediyesi ve Demre Yatçılar Derneği'nin destekleriyle düzenlenecek İsmail Tunçbilek Bağlama Kampı ve Müzik Festivali 24-28 Haziran tarihleri arasında Demre'nin Çayağzı Limanı'nda gerçekleştirilecek. Festival müzik öğretmeni Fatih Evsen, Demre Yatçılar Derneği Başkanı Hayrettin Özkan ve turizmci Barış Yüksel'in organizasyonunda düzenlenecek. Festivale Almanya, ABD, Hollanda, Katar, Kuveyt ve Türkiye'den 30 kişi katılacak. Festivalde Antalya Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı öğretim üyesi ve Koro Şefi Kemal Kamacı, Antalya Devlet Konservatuvarı Dr. öğretim üyesi Sevilay Gök Ayyıldız ve müzik öğretmeni Fatih Evsen Temek orta ve ileri düzeyde bağlama dersleri verecek. Festivalde bu yıl farklı olarak Cafer Nazlıbaş kemane dersleri, Salih Yurttaş ney sınıfı oluşturarak dersler verecek.

Festival boyunca akşamları Çayağzı Limanı'nda konserler düzenlenecek. İlk günde Kıvırcık Ali'nin oğlu Eren Özütemiz, ikinci gün Çetin Akdeniz, Cafer Nazlıbaş, dördüncü gün Erdal Erzincan birer konser verecek. Festivalin son gününde Myra Antik Tiyatro'da İsmail Tunçbilek, diğer konuk sanatçıların katılacağı ücretsiz bir halk konseri verecek.

Müzik öğretmeni Fatih Evsen, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festivali geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda birçok dalda katılımı daha çok yaygınlaştıracağız. Amacımız başta bağlama dalında katılımcıların bilgilerini, deneyimlerini ve becerilerini paylaştırmak. Bağlama ve diğer müzik aleti bilgilerini daha ileri düzeye taşımak. İnsanlara doğa içinde, sessiz bir ortamda müzik yaptırmak. Demrelilere, farklı bir etkinlikle halk müziğini sevdirmek farklı sanatçılarla buluşturmak ve Demre'nin tanıtımına katkı sağlamak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.