'Çavdar Sapından Tablo'

EMEKLİ Emniyet Müdürü Ömer Güneş, emeklilik öncesi ve sonrası boş zamanlarını değerlendirdiği 'Çavdar Sapından Tablo' çalışmalarını beğeniye sundu.

15 Mayıs 2018 Salı 17:19
'Çavdar Sapından Tablo'

Antalya'da bir alışveriş merkezinin fuayesindeki serginin açılışına Ömer Güneş'in meslektaşları, yakınları, Muratpaşa Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan oğlu Volkan Güneş ve mesai arkadaşları ile sanatseverler katıldı. Antalya'da bir ilk olan çavdar sapından resim çalışması hakkında bilgi veren Ömer Güneş, "Sergilediğim eserler, 50 yıllık birikimlerimden oluşuyor. Bu çalışmayı İstanbul'da iken bugün hayatta olmayan bir ustadan öğrenmiştim. Görev yaptığım dönem içerisinde de boş zamanlarımı çavdar sapını dikkatle ikiye ayırıp, tuval üzerine çizdiğim resim ve desenlerin üzerine işledim. Emeklilik sonrası daha fazla vaktim oldu, kendime özgü farklı teknikler de yarattım. Aile fotoğrafımızı, Atatürk'ün portrelerini, manzaraları, köylerdeki sosyal yaşamı renklendirdiğim çavdar sapıyla resmettim" dedi.

Ömer Güneş, Antalya'daki evinin bir odasını atölyeye dönüştürdüğünü, sanatla uğraşmanın insana keyif ve huzur verdiğini, stres attırdığını ifade etti. Güneş, "Çavdar sapından resim çalışmasını Antalya'da çocuk, genç ve yetişkinlere sevdirip, yaygınlaşması için çaba göstereceğim. Çavdar çalışması çok fazla maliyet gerektirmiyor. Malzememiz çavdar sapı, tutkal, boya ve tuval" diye konuştu.

Ömer Güneş'in 40 eserinin yer aldığı sergisi 20 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.

Son Güncelleme: 15.05.2018 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.