Çamura şekil verdiler

DAPHNEART Seramik Atölyesi sanatçılarının yaptığı seramik çalışmaları karma sergide beğeniye sunuldu.

12 Haziran 2018 Salı 11:46
Çamura şekil verdiler

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin küratörlüğünü seramik sanatçısı Aylanur Tunçer üstlendi. Sergiye, atölye sanatçıları Asuman Zengin, Christin Dınsel, Didar Büyükkara, Erica Yasin, Esmeray Özgün, Füsun Yıldırım, Hande Töre, Hülya Çelik, Liudmyla Pechenenko, Şerife Özkaymak, Yasemin Sobutay, Duruşah Curacı, Doğa Sınayuç ve Yağmur Karslı eserleriyle katkıda bulundu.


Atölye sorumlusu ve sergi küratörü Aylanur Tunçer, atölye sanatçılarının tümünün kadınlardan oluştuğunu, büyük bir aşkla, heyecanla çamura şekil verdiklerini anlattı. Seramik sanatına son yıllarda özelikle kadınların ilgisinin arttığına değinen Aylanur Tuncer, "Atölyemizde çamura ruh katarken stresimizi atıyoruz, ruhen rahatlıyoruz. Evlerimizi ürettiğimiz seramik eserler ile süslüyor, yakın çevremize hediye ediyor, satarak da aile ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Çamur sanatını çok seviyoruz, eser ortaya çıkardıkça da mutlu oluyoruz" dedi.

100'den fazla seramik çalışmasının yer aldığı sergi 17 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak.


 


DAPHNEART SERAMIK ATOLYESI SANATCILARININ YAPTIGI SERAMIK CALISMALARI KARMA SERGIDE BEGENIYE SUNULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)


DAPHNEART SERAMIK ATOLYESI SANATCILARININ YAPTIGI SERAMIK CALISMALARI KARMA SERGIDE BEGENIYE SUNULDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 

Son Güncelleme: 12.06.2018 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.