Beşliden muhteşem konser

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), 'Anadolu Nefesli Beşlisi'nin 'Anadolu'dan Esintiler' adlı eserini bir kez daha Antalyalı müzikseverle buluşturdu.

18 Kasım 2020 Çarşamba 15:48
Beşliden muhteşem konser

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde Doç. Cem Önertürk'ün yönetimindeki Antalya DOB obua sanatçısı Ufuk Soygürbüz, Samsun Devlet Opera ve Balesi klarinet sanatçısı Kıvanç Fındıklı, Bilkent Senfoni Orkestrası fagot sanatçısı Ozan Evruk ve Samsun Devlet Opera ve Balesi korno sanatçısı Hüseyin Uçar sahne aldı.

Konserde, binlerce yıl öncesinden gelerek hala devam eden geleneksel müzik kültürünün acılar ve sevinçle harmanlanmış eşsiz örnekleri Antalyalı sanatseverle buluşturuldu. Beşli, Anadolu'nun zengin geleneksel müziklerinden derlenen türkülerini, halk ozanlarının deyişlerini yeni bir anlayış içinde nefesleriyle yorumladı.

Konserde Kıvanç Fındıklı'nın düzenlemesini yaptığı Oğuzhan Balcı'nın 'Karahisar Kalesi', 'Quartet (Allegretto, Andante, Presyto)', Ferit Tüzün'ün 'Esintiler (Allegro, Largo, Allegro)' Aşık Veysel'in 'Kara Toprak', 'Uzun İnce Bir Yoldayım', Kıvanç Fındıklı'nın 'Anadolu'dan Esintiler' adlı eserleri nefesli çalgılar ile müzikseverlere aktarıldı.

İzleyenlere keyifli bir akşam yaşatan 'Anadolu Nefesli Beşlisi' sahneden alkış yağmuru altında ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.