Atatürk operada anıldı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (Antalya DOB), 'Atatürk'ü Anma Konseri'ne ilgi yoğun oldu.

11 Kasım 2021 Perşembe 16:42
Atatürk operada anıldı

ANTALYA, (DHA) -

Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83'ncü yıl dönümünde Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera sahnesinde saygı duruşunun ardından gerçekleşen konserde, Antalya DOB Orkestrası ile solist sanatçılar soprano Serap Demirhan Işık, Gizem Şener, tenor Erdi Can Aybaş, Burak Pektaş, piyanist Yücel Yalçın ile Gürhan Keser sahne aldı.

Müzik düzenlemelerini Gürhan Keser'in, ışık tasarımını Mustafa Eski'nin hazırladığı 'Atatürk'ü Anma Konseri'ne, Atatürk'ün fotoğraflarından seçilmiş slayt ve video gösterimi de ayrı bir anlam ve renk kattı.

TÜRKÜLER-ŞARKILAR YORUMLANDI

Konser, solist Gizem Şener'in yorumladığı besteci G. Puccini'nin 'Vissi d'arte' adlı eseriyle başladı, 'E lucevan le stelle' adlı eseriyle de devam etti. Konserde, Burak Pektaş, Erdi Can Aybaş, Serap Demirhan Işık, Gizem Şener, 'Kırmızı Gülün Adı Var', 'Kimseye Etmem Şikâyet', 'İzmir'in Kavakları', 'Çalın Davulları', 'Çökertme', 'Efem', 'Yemen Türküsü', 'Bülbülüm Altın Kafeste' adlı eserleri seslendirdi. 'Vardar Ovası'nı da tüm solistler birlikte yorumladı, izleyici de eşlik etti.

İZLEYİCİDEN AYAKTA  ALKIŞ

Atatürk'ün opera diliyle seslendirilen şarkılar ve türkülerle anıldığı muhteşem konserde hüzünlü, keyifli, neşeli dakikalar yaşandı. Solist ve orkestra sanatçıları ayakta dakikalarca alkışlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.