Aspendos 'Zorba'yı bekliyor

DEVLET Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 25'incisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 'Zorba'nın hazırlığına başlandı. Bale eseri 'Zorba', 10 Eylül Pazartesi gecesi saat 21.00'de bale severlerle buluşacak.

06 Eylül 2018 Perşembe 16:37
Aspendos 'Zorba'yı bekliyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nce sahneye aktarılan Nikos Kazancakis'in dünyaca ünlü bale eseri 'Zorba'nın koreografisini Lorca Massıne hazırladı, orkestra şefliğini Bujor Hoınıc üstlendi. Tarihi Aspendos Tiyatrosu'nda ilk kez sahnelenecek olan 'Zorba', 35 ülkede izlenmişti.

'Zorba'nın hikâyesi bir Amerikalının küçük bir Yunan kasabasına gelişi ile başlıyor. Kasabanın kızı Marina'ya yabancı birine âşık olmasından dolayı kasaba halkı bu aşka karşı çıkıyor, dramatik olaylar yaşanıyor.

Aspendos Antik Tiyatro'da devam eden festivalin üçüncü eseri ise Rusya Federasyonu'nun 'Bolşoy Balesi' olacak. 13 Eylül Perşembe akşamı saat 21.00'de sahnelenecek eserin ardından perde, 18 Eylül Salı akşamı Antalya-Ankara Devlet Tiyatroları'nın ortak eseri olan 'AIDA' ile kapanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.