Antik kentte sanat rüzgârı

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Phaselis Sanat Festivali, Borusan Quartet konseriyle başladı.

10 Eylül 2013 Salı 13:05
Antik kentte sanat rüzgârı
Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) tarafından düzenlen festivale, 2 bin yılık tarihi geçmişe sahip Phaselis antik kentindeki amfi tiyatro ev sahipliği yaptı. Antik kentte 9-15 Eylül günleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ilk gecesinde, klasik dönemden modern döneme uzanan geniş bir repertuara sahip Borusan Quartet sahneye çıktı.

Konseri, Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, Göynük Belediye Başkanı CHP'li Necati Topaloğlu, KETAV Başkanı Mustafa Çalık ile yerli ve yabancı yüzlerce sanatsever izledi. Türkiye'nin en iyi oda müziği topluluklarından biri olan Borusan Quartet'in tarihle iç içe verdiği klasik müzik ziyafeti, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Kemanda Esen Kıvrak ile Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun ve viyolonselde Çağ Erçağ, konserdeki performanslarıyla sanatseverleri büyüledi. Konser yaklaşık 1 saat sürdü. Festival, Tasavvuf Musikisi ve Mevlevi Kültürünü Araştırma Derneği üyelerinin 11 Eylül Çarşamba günü sunacağı sema gösterisiyle devam edecek. 

Son Güncelleme: 10.09.2013 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.