Antik kentte arya sesleri

KAŞ'ta, Patara Antik Kenti kazılarının 30'uncu yıl dönümü ve meteor yağmuru dolayısıyla düzenlenen gecede, tarihi Likya Birliği Meclis binasında arya sesleri yükseldi.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 12:11
Antik kentte arya sesleri

Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Patara Antik Kenti Kazı Başkanlığı ve Kalkan Kültürevi işbirliğiyle Patara Antik Kenti kazılarının 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla Likya Birliği Meclisi Binasında düzenlenen geceye, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, daire amirleri, yerli ve yabancı turistler ve vatandaşlar katıldı. Kalkan Kültürevi yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel'in sunumuyla düzenlenen gecede, turistler için İngilizce ve İtalyanca çeviri yapıldı.

Gecede ilk olarak meteor yağmuru hakkında bilgi verildi. Ardından Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Patara Antik Kenti ve Likya Birliği hakkında kısa bilgiler verdi.

Patara Antik Kenti'nin Likya'nın başkenti olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Işık, "Birçok ilklerin yaşandığı gizemli ve Likya'nın en önemli kenti. Likya'nın en önemli üç limanından biri. Noel Baba'nın doğduğu kent. Dünyanın ilk demokratik meclisi bu kentte kuruldu. Amerikan Anayasası'na ilham kaynağı olan demokratik yasalar bu kentte uygulandı. Dünyanın en güzel plajlarından biri bu kentte. İçinde bulunduğumuz meclis binası, Roma Dönemi'nde Odeon olarak kullanıldı. Meteor yağmurlarının en güzel Patara Antik Kenti'nde izleniyor. Patara kazılarının 30. yılı, böyle anlamlı bir gece ile taçlanıyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Alev Türkan Özcan'ın piyanosu eşliğinde İtalyan tenor Livio Angelisanti sahneye çıktı. İtalyan sanatçı konserinde Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Poplo Sorozabal ve Gioacchino Rossini'nin operalarından aryalar seslendirdi. Granada, Santa Lucia, O Sole Mio, Givi ve Torna a Surriento'dan popüler besteler okudu. Piyano sanatçısı Alev Türkan Özcan da piyano için yazılmış parçalar seslendirdi.

Konserin ardından Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti. Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, "Bu akşam Kaş turizmine yeni bir alternatif katıldı. Bu gecede buradaki kalabalığı gördükten sonra bu geceyi geleneksel hale getiriyoruz. Patara Antik Kenti'nde artık her yıl ağustos ayında piyano sesleri eşliğinde meteor yağmuru izlenecek" dedi.

Gece katılımcıların meteor yağmuru izlenmesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
PataraAntalya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.