ANTDOB, 'Gala Gecesi'yle perde açacak

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), yeni sezona 13 Ekim Perşembe akşamı koro ve bale sanatçılarının sahneye çıkacağı 'Gala Gecesi'yle başlayacak.

27 Eylül 2016 Salı 16:18
ANTDOB, 'Gala Gecesi'yle perde açacak
ANTDOB, yeni sanat sezonunda Mozart'ın unutulmaz operası 'Saraydan Kız Kaçırma', Çaykovski'nin ölümünden önce bestelediği 'Iolanta' operası, yine Çaykovski'ye ait romantik balenin başyapıtı 'Kuğu Gölü' balesi, Ferit Tüzün'ün 'Midas'ın Kulakları' operasını da izleyicileriyle buluşturacak. Sezon içinde çocuklar için 'Bremen Mızıkacıları' ve 'Keloğlan ile Uzaylılar' müzikalleri sahnelenecek. Geçen sezonda seyircinin yoğun ilgi gösterdiği 'Carmen', 'Yaşa Sen Anne' operaları, 'Şen Dul' opereti, 'Fındıkkıran', 'Üç Renk' ve 'Üç Silahşörler' baleleri de yeni sezonda izleyiciyle buluşacak.

ANTDOB, 'Müzikal Dokunuşlar', 'Piyano Sevdası', 'Ankara 1923', 'Seslerin Büyüsü', 'Atatürk'ü Anma Konseri', 'Hoş Geldin Yeni Yıl', 'Çello Yıldızları', 'Aşk Şarkıları', 'Kadının Sevdası' ve 'Şehitler Oratoryosu' konserleriyle de müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Sezon, 'Yaz Güneşi' gösterisiyle sona erecek.

ANTDOB Sanat Yönetmeni ve müdürü Evin Atik'in, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle başlattığı ve bir sosyal sorumluluk projesi olan 'Opera Okulda' eğitim etkinliği bu sezon da devam edecek. İlk kez geçen sezon hayata geçirilen ve büyük bir ilgi uyandıran 'Çocuk ve Sanat' projesi kapsamında oluşturulan 'Çocuk Korosu', 'Çocuk Balesi', 'Çocuk Orkestrası' ve 'Çocuk Resim-Tasarım' kursları da devam edecek, minik sanatçılar nisan ve haziran aylarında 'Çocuklar Işıldıyor' adlı oyunu sahneleyecek. 

Son Güncelleme: 27.09.2016 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.