Antalyalı tasarımcı 'Avatar 2' afişinde finale kaldı

HOLLYWOOD yapımı destansı bilim kurgu filmi Avatar'ın ikinci serisi 2018 yılında vizyona girecek. Antalyalı tasarımcı Gökşan Özman, Titanik, Yaratık, Terminatör filmlerinin yönetmeni James Cameron'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği 237 milyon dolar bütçeli Avatar filminin ikincisinin afişi için, 10 proje arasında finale kalmayı başardı.

09 Ocak 2017 Pazartesi 10:28
Antalyalı tasarımcı 'Avatar 2' afişinde finale kaldı
ABD'nin New York kentinde Goksan Ozman Desing INC adlı firmasıyla tasarım ve yazılım sektöründe faaliyet gösteren ve aynı zamanda Antalya merkezli Goksan Ozman Dizayn Ltd. firmasıyla hizmet veren Gökşan Özman, çekimleri devam eden Avatar 2 filminin afiş tasarımında revizeye gidildiğini açıkladı.

HEYECAN YARATICI İPUÇLARI
Yapımcı firma, Gökşan Özman'dan filmin içeriğine ilişkin yapılan değişiklikler doğrultusunda, hazırladığı afişte revize yapmasını talep etti. Avatar 2'nin içeriğine ilişkin heyecan yaratıcı ipuçları da verilen afiş tasarımına, ilk filmde 22'nci yüzyılda Pandora adlı uyduda yaşayan Avatar'ların dünyaya geleceğine işaret ediliyor. Gökşan Özman, ilk filmde bir gaz devinin yörüngesinde dönen Pandora adlı uydu veya gezegenin, 3-4 metre uzunluğunda, mavi insansı görünümlü, kabile kültürünü benimseyen, saldırıya uğramadıkları sürece barışçıl olan Na'vi halkına ev sahipliği yaptığını söyledi.

AVATARLAR DÜNYAYA GELEBİLİR
Özman, "Proje brifinginde verilen bilgiye göre Jake ile Na'vi prensesi Neytiri'nin çocukları oluyor. Jake, Neytiri ve çocuklarını konu alacak devam filmi, insanlarla mücadele içindeki bir ailenin hikayesini işleyecek ve aynı zamanda bizi ikinci nesille de tanıştıracak. Bu nedenle afiş tasarımında gezegen görseli eklentisi ve ailesinden zorla ayrılacak Jake'in öfke dolu yüzü yer alıyor. Bir dünya görseli ve Jake'in öfke dolu bakışıyla ilgili revize istendi. Öngörümüze göre Jake Avatar olarak dünyaya gelebilir. Cameron'un toplamda beş film çekmeyi planladığı düşünülünce aslında hikaye gidişatında taşlar da ufak ufak yerine oturuyor" diye konuştu.
Gökşan Özman, yönetmen Cameron'un filmin çıkış tarihinin değişip değişmeyeceği konusunda şimdilik bir niyeti olmadığını, 2018'de Noel'e denk getirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Son Güncelleme: 09.01.2017 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.