Antalya DOB'da 'Carmen' hazırlığı

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Bizet'in ünlü 'Carmen' operasını sahneleyecek.

15 Kasım 2017 Çarşamba 12:02
Antalya DOB'da 'Carmen' hazırlığı

Antalya DOB, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde librettosu Ludovic Halevy-Henri Meilhac tarafından yazılan ve Evin Atik tarafından sahneye konulan Carmen operası, saat 20.00'da seyirciyle buluşacak. Eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, 'Carmen' adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkı ve bu aşkın cinayetle biten sonu anlatılıyor.

Eserde Antalya DOB orkestrasını konuk şef Yalçın Adıgüzel, Antalya DOB korosunu Mahir Seyrek, Antalya DOB çocuk korosunu Esra Serbest yönetecek. Dekor Çağda Çitkaya, kostüm Alev Tol, ışık Müfit Özbek ve koreografi Mehmet Sipahi tarafından hazırlandı.

3 perdelik eserde 'Carmen' rolünü Medine Tuganova, 'Don Jose' rolünü Levent Gündüz, 'Escamillo' rolünü Melih Tepretmez, 'Micaela' rolünü Sevinç Bilgin, 'Zuniga' rolünü Taner Ölçen, 'Morales' rolünü Toygarhan Atuner, 'Frasquita' rolünü Serap Demirhan Işık, 'Mercedes' rolünü Tuğçe Oğuzülgen, 'Lillas Pastia' rolünü Selahattin Denizsümüren, 'Le Dancairo' rolünü Yalçın Ünsal ve 'Le Remendado' rolünü Engin Yaman canlandıracak.

Eserin bilet fiyatı 20 TL ve 30 TL olarak belirlendi. Biletler Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinin yanı sıra www.biletiva.com ve www.dobgm.gov.tr internet adreslerinden alınabilecek.

Son Güncelleme: 15.11.2017 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.