Altın Portakal'da 850 bin tl ödül dağıtılacak

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 51'inci yılında dağıtacağı ödüller belli oldu. Toplam 850 bin TL'lik ödülün dağıtılacağı festivalde 'En İyi Film Ödülü' 350 bin TL olarak belirlendi.

12 Eylül 2014 Cuma 10:39
Altın Portakal'da 850 bin tl ödül dağıtılacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce 10- 18 Ekim tarihleri arasında 51'incisi düzenlenecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin para ödülleri belli oldu. Festivalin 850 bin TL'lik ödül bütçesi Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül ayı olağan meclis toplantısında kabul edildi.

PARA ÖDÜLLERİ

Buna göre 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülü 350 bin TL olarak belirlenirken 'En İyi İlk Film' ödülü 125 bin TL oldu. 'En İyi Yönetmen' ödülünün 75 bin TL olacağı festivalde, yönetmelikte yapılan düzenlemeyle jüri bu üç ödülü paylaştıramayacak. Ayrıca festivalde 'En İyi İlk Film' ve 'En İyi Film' ödülleri aynı filme verilemeyecek. 'En İyi İlk Film' ödülü 'En İyi Film' kategorisinde değerlendirme yapıldıktan sonra yarışma filmleri arasında yer alan diğer ilk filmler tekrar değerlendirilerek verilecek.

Yönetmeliğe göre bu üç ödül haricindeki diğer ödüller en fazla 2 kişi ya da filme verilebilecek. Mecliste kabul edilen ödül miktarına göre 'En iyi Senaryo', 'En İyi Görüntü Yönetmeni' ve 'En İyi Müzik' kategorilerinde ödül miktarı 30'ar bin TL oldu.

Festivalin Kısa Film yarışma kategorisinde 'En İyi' ödülünü alan yapım 15 bin TL ile desteklenecek. Ulusal Belgesel Yarışma kategorisinde ise 'En İyi Belgesel Film'e 30 bin TL, 'En İyi İlk Belgesel Film'e ise 5 bin TL para ödülü verilecek.

FİLM FORUM'DA 160 BİN TL'LİK ÖDÜL
Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl ilk kez düzenlenecek, öncelikli olarak Türkiye'de olmak üzere Türkiye'ye yakın coğrafyalarda ortak yapım olanaklarını artırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi amaçlayan ortak yapım ve proje geliştirme marketi Antalya Film Forum'da da toplam 160 bin TL ödül verilecek. Forum kapsamında sunum platformuna katılan 10 projeden belirlenecek 2'sine 'Antalya Film Forum Pitching Platformu Ödülü'yle birlikte projelerin yapım şirketlerine 30'ar bin TL ödül verilecek. Bununla birlikte Yapım Aşaması Platformu'na katılan projeler arasında platform jürisince belirlenecek bir projeye ise 100 bin TL değerinde 'WorkInProgress Ödülü' ve ödül sertifikası verilecek. 

Son Güncelleme: 12.09.2014 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.