ADT, İbiş'in Rüyası ile perde açtı

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), yeni sezonda perdesini 'İbişin Rüyası' adlı oyunun prömiyeriyle açtı.

06 Ekim 2016 Perşembe 16:08
ADT, İbiş'in Rüyası ile perde açtı
Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 'İbişin Rüyası'nı, Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar ve çok sayıda sanatserver izledi.

Tarık Buğra'nın kaleme aldığı Sabri Özmener'in yönettiği 'İbişin Rüyası', tiyatroseverleri 1930'lu yıllara götürdü. Dönemin Nuran Tiyatrosu'nda yaşanan olayların konu edildiği eserde, neşe, tutku, aşk, çaba ve hüzün bir arada yaşanıyor.

İbiş'in Rüyası'nda, Gökhan Tüzün (Nahit), Demet Boci (Hatice), Sedat Mayadağ (Vasıf), Salih Bayraktar (Sadi), Özlem Şendinç ( Necla), Esra Şen (Zozo), Okan Kağnıcı (Rıza Baba), Remzi Kürşat Süren (Çığırtkan), Kerim Güngör (Kadri), Öper Alper İzci (Vedat), Emel Elevli (Tekgül), Okan Güler (Jön) rol aldı.

'İbiş'in Rüyası' ile gülen, eğlenen, zaman zaman da duygulanan izleyenler, oyunun sonunda sanatçıları ayakta alkışladı. ADT Müdürü Selim Gürata, oyunun hazırlanmasında emeği geçenlere çiçekler teşekkür etti. İbiş'in Rüyası'nı 35 yıl önce İstanbul'da zevkle, keyifle izlediğini, bugün de Antalyalılara izletmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gürata, o gün sahnede çekilmiş bir siyah-beyaz fotoğrafı yönetmen Sabri Özmener'e hediye etti.
'İbiş'in Rüyası', 7-8-12-13-14-15-26-27-28-29 Ekim günlerinde de izlenecek.
Oyunun gündüz gösterimleri saat 15.00'da, akşam gösterimleri ise saat 20.00'da başlayacak. 

Son Güncelleme: 06.10.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.