Aksu’da küçük gazeteciler iş başında. Evet doğru duydunuz minikler her an sizinle görüşme yapmak için kapınızı çalabilir.

Aksu Çocuk sayfasına ilk adım Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’ndan geldi. Yaklaşık 12 öğrenci öğretmenleri ile birlikte oluşturdukları basın kulübü ile her hafta çocuklara yönelik gazete çalışmalarını yapacaklar.

Çocuk gazetesine yazı yazmak için çok heyecanlı olduklarını dile getiren çocuklar, ilk söyleşilerini okul müdürleri ile gerçekleştirdiler.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde okullardan gelen yazılar toplanıp, gazetemiz de değerlendirilerek, Aksu çocuk gazetesi içerisinde yer alacaktır.

Araştıran, sorgulayan, okuyan, doğru bilgilenen ve doğru bilgilendiren gelecek nesillerin yetişmesine ön ayak olmak amacıyla böyle bir çalışmanın içerisine girmiş durumdayız. İlerleyen zamanlarda Aksu’da tamamen çocuklara ait bir gazete çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bunun için Aksulu herkesimin desteğini bekliyoruz.

Ülkemizde böyle küçük küçük çalışmaları, küçüklerle yapmaya başlayabilirsek, ilerleyen yıllarda bu çocuklar genç olduklarında, bizler gibi karadüzen yerine, bilimsel çalışmalar gerçekleştirebilirler.

Hacı Bektaş-i Veli ne güzel söylemiş; “Bilim ile gidilmeyen, yolun sonu karanlıktır” diye.

Saygılarımla,
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.