Geçtiğimiz hafta AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı, görkemli bir kongreye ev sahipliği yaptı. Kongreye Partinin Genel Merkez nezdinde ki üst düzey yöneticileri ve yerel yöneticileri ile beraber çok sayıda misafir katıldı. Ayaküstü de olsa hoş sohbetler ettik. Bol bol kulis edindik.

Kongre ile ilgili haberleri geçen hafta gazetemizde yer verdiğimizden dolayı, kongre kritiğiyle ilgili kulislere zaman ayıramamıştık.

Bu hafta, dilimizin döndüğü kadar, partinin üst düzey yöneticileri ile yaptığımız ayaküstü sohbetlere ve kongre kritiğine yer vermeye çalışacağım.

Öncelikle, daha önce de bahsettiğim gibi dersine çalışılmış, her detayı düşünülmüş güzel bir kongreydi. Her kese tek tek davetiyeler gönderilmiş ve ayrıca davetlilerin tek tek telefonla aranmasından dolayı, kongre tahmin edilemeyen bir kalabalığa dönüşmüştü.

Bir taraftan kim var, kim yok diye bakınırken, bir taraftan da gözlerimiz Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i arıyordu. Bilindiği üzere, uzun süredir kulislerde konuşulan bir söylem var. Belediye Başkanı Halil Şahin’in İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ile aralarının açık olduğu. O yüzden kongreye gelip gelmeyeceğini merak etmiştik.

Derken, milletvekilleri Hüseyin Samani ile Mustafa Köse göründü. Tek tek vatandaşlarla tokalaşarak, içeriye girdiler. Bizde ayaküstü sohbet ettik kendileriyle. Sonra Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin göründü. Yani vekillerden sonra göründü. Birkaç kişiyle merhabalaştıktan sonra transit olarak salonu geçiş yaptı.

Arkasından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel göründü. Arabadan iner inmez sarf ettiği ilk cümle, “ Şimdi bu Durmuş’un kongresi mi, bayağı kalabalık” oldu. O da tek tek vatandaşlarla tokalaştı, ayaküstü sohbetler etti ve salondaki yerini aldı.

Siyasi konuşmalar yapılana kadar, bizlerde ama salon içersin de, ama salon dışında birçok kişiyle ayaküstü sohbetler ettik. Kongre ile ilgili kritikler yapmaya çalıştık. Herkesin ortak düşüncesi, çok güzel bir kongrenin olduğu, ama önemli olan Aksu Belediye Başkanı Şahin’in nasıl yorumladığıydı.

Haliyle, Başkan Halil Şahin’in yorumlanmasının neden önemli olduğunu sorduk?

Verilen yanıtlar şu şekildeydi…

“Hani uzun süredir, Başkan Halil Şahin, İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’i kendi koltuğuna rakip görüyor ya. İşte ondan dolayıdır ki Başkan Hali Şahin’in yorumu önemli. İlçe de partisinin kongresi yapılıyor, bir nevi ev sahibi, ama vekillerden sonra geliyor. Kimseyle doğru düzgün konuşmadan içeriye giriyor”

Oysa projeleri ve icraatlarıyla ön plana çıkan bir Belediye Başkanı, her zaman için seçimlere önde başlar. Parti üst kurulları başka aday arayışı içerisine girmez. Yani sözün özü partinin favori adayıdır. O yüzden başka arayış içerisine girmesine gerek yok.

Ama ortada bir icraat yoksa bir belediye başkanı hizmet dışında farklı konularda gündeme geliyorsa, işte o zaman partinin üst kurulları devreye girer ve gerekeni yapar. Entrikaların ortaya çıkması kadar da doğal bir şey olamaz. Hani nerede ekipçilik ruhu.

Hal böyle olunca kulisleri zorlama adına Antalya’dan gelen İl teşkilatı yöneticileri ve ayrıca partiye yakın olan misafirlerle sohbet etmeye çalıştık.

Aksu Belediyesince gerçekleştirilen ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren iki ihale, Asfalt ve Kemerağzı Pazar Yeri ihalelerini konuştuk. Teşkilatın bakış açısını sorduk. Başkan Rıza Sümer’in konuyla ilgili düşüncelerinin ne olduğunu sorduk.

Verilen tek yanıt, “Bu gelişmelerden teşkilat olarak rahatsız oldukları”

Umarız bu rahatsızlık daha fazla ağrıya neden olmadan, bir çözüme kavuşur.

Aksi halde iş işten geçmiş olur.

Kongreyle ilgili izlenimleri, edindiğimiz kulisleri şimdilik bunlarla sınırlandırıyor, bu vesileyle bir kez daha kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.