Soma cayır cayır yandı. Kömür bu sefer, yakacak bir şey bulamayınca onu yeryüzüne çıkaranları yaktı.
Bir sorumlu arandı, bulunamadı. Bir suçlu arandı, bulunamadı. Sorumluluk döndü dolaştı yine maden işçilerinin başına patladı. Facianın yaşandığı günden bu yana televizyon programlarında insanlar sürekli konuşuyorlar ama sonuç yok. Tıpkı her işimizde olduğu gibi. Konuşuruz ama iş icraata gelince kimse yok. Herkes oturduğu yerden konuştu. Bu konuşanların hiç biri güzel ekran programlarını Soma’da yapmayı düşünmeden, uzaktan ahkam keserek, ezbere konuştu da konuştu.
Yetim kalan çocuklar, gözü yaşlı analar, babalar ve eşler. Facia büyük, facia derin. Hadi bakalım o insanların yerin yüzlerce altından çıkardığı kömürleri oy uğruna torba torba dağıtan siyasiler, Soma’ya, o kömürleri alıp ısınanlar Soma’ya. Ne oldu? Biliyorum biraz ağır oldu. Uzaktan içimiz yandı demekle olmuyor, ateş sadece ve sadece düştüğü yeri yakıyor. Ateşi yüreğinde hissedenler, yüreklerini alıp Soma’da canı yananların yanında yer alırsa, o ateş, işte o zaman, bir parça dinebilir diye düşünüyorum.

Deprem olur yerle bir oluruz, maden ocağı faciası olur yerle bir oluruz, sel olur yerle bir oluruz, bu ülkenin her yanı pamuk ipliğine bağlı sanırım.

Ne zaman bir felaketi en az hasarla atlatabilirsek işte o zaman gelişmiş bir ülke olacağız anlaşılan.

Seçimlerde hiç kendinizi paralamayın başa geçeceğiz diye, başa geçenlerde hiç sevinmesin ben baştayım diye, bu ülkeyi önce dört başı mamur yaşanabilir bir hale getirmek için hizmette yarışalım. Sonra neden başka ülkelerde facialar yaşanmıyor, bizim ülkemiz de yaşanıyor demeyelim bence. Efendim, gelişmiş ülkeler de insanlar birbirini ezerek yükselmiyor, basamak basamak çalışarak yükseliyor. Onların derdi başta olabilmek değil, onların derdi yaşanılabilir bir ülke olabilmek.
Soma’da yaşamını yitiren işçi kardeşlerimize Rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin başı sağ olsun.

*****************

Halil Başkan Nerede?
Başkanımız Halil Şahin nerede? Nerede biliyor musunuz? Hemen söyleyeyim, mesai zamanı belediye de işinin başında, mesai dışında yine eczane de işinin başında. Artık eskisi gibi başkan nerede göremiyoruz derdi ortadan kalktı Aksu’da. Her daim halkın hizmetin de, halkın yanında. Aksu’nun gayet mütevazi, işini bilen, koltuk ve makam arasında sıkışıp kalmamış, hizmet üretmek için başa gelmiş bir başkanı oldu, Aksu bu konuda şanslı olduğunu bilsin.
Hafta sonu gazete ofisimize davet ettik kendilerini, sağ olsun yoğunluğuna rağmen vakit ayırdı. Çayını yudumlarken, Aksu için atılan güzel adımlardan bahsetti. Kısa zamanda çok fazla çalışmaya imza atan Başkan, bunların çoğunu bizimle paylaştı. Şundan emin olunuz ki! Aksu’ya güzel çalışmalar geliyor. Müjdesini şimdiden verelim, yapılacak çalışmaların haberlerini gazetemizde tek tek ilerleyen zamanlarda bulabileceksiniz. Başkana teşekkür ediyoruz, yolunun açık olmasını diliyoruz.
Saygılarımla…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.