Aksu’da ilklerden biride kız futbol takımı olacak. Evet, yanlış duymadınız Aksu Belediye spor kız futbol takımını kuruyor.

Daha önce okullarında Futsal kız takımı oyuncuları, şimdi Aksu Belediyesi Spor Kulübünün futbol takımının oyuncuları olma yolundalar. Şuan sayıları on beş kişi ama bu her geçen gün artacağa benziyor.

Hafta sonları antrenmanlarına katılan kızlar, yeşil sahalar da top koşturmaya başladı bile.

Sezona iyi hazırlanıp Aksu için mücadele edecek kızlar, müsabaka takvimini dört gözle bekliyorlar.

Şimdiye kadar erkek oyuncuları görmeye alıştığımız sahalarda yaşları on bir ila on beş arasında değişen kızların olması ne güzel.

Aksu belediyesi spor kulübü başkan ve yöneticilerini emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tabi bu işlerin olmasına vesile olan ve önünü açan Halil Başkanı da öncelikle tebrik ediyoruz.

Daha önce bu konuda yeterli çalışmalar yapılmadığından, Aksuya kız futbol takımının kurulması şaşırtıcı gelebilir ama bundan sonra her yeni ve ilk çalışmayı belediyenin başarılı ekibinden Aksulular bekleyecek.

Her fırsatta Aksuluları olumlu yönde gelişmelerle tanıştıran başkan, kız futbol takımıyla da tanıştırması büyük sürpriz.

Çocuk ve gençler için atılan her adımın geleceğe atılan bir tohum olarak gördüğümüzden dolayı ayrıca kutluyoruz.

Futbol takımını takip eden diğer spor dallarının da ardı ardına geleceğinden eminiz. Bunun için spor salonu ve spor kompleksi çalışmaları hızla sürüyor.

Tarımın, Turizmin, Ticaretin, Tarihin başkenti Aksu Sporun ve en iyi sporcuların da başkenti neden olmasın.

Burada çocuk ve gençler bu organizasyonlara çok fazla katılım sağlıyorlar.

Gençlerin ve çocukların enerjilerinin spora doğru akması toplum ve aileler için sevindirici bir durum olmalı. Bunu teşvik eden yöneticileri kutluyoruz.

Vaktinin önemli bir bölümünü okulda geçiren gençler, okul dışında farklı istenmeyen emeller peşinde sürüklenmekten kurtulacak ve beden eğitimini tamamlamış, sporcu kimliği kazanmış bireyler olarak toplumda yer alacaklar diye düşünüyorum.

Kız çocukları için atılan her adım, onların yaşamın içerisin de daha fazla yer alması, onlara daha fazla değer verilmesi, değerli toplumumuzu daha üst seviyelere taşıyacağı kanaatindeyim. Bunları yazarken utanıyorum ama kabul etmemiz gereken bir durum var ki temel aile eğitimlerini tamamlayamamış o kadar insan var ki sokakta. Kız çocuklarına yönelik yapılacak her adım, son zamanlar da yaşanan bu çirkin olayların üstesinden gelecektir ve ülkemizi daha müreffeh bir yere taşıyacaktır diye düşünüyorum.
 
Haftanın Sözü
Çok konuşan, az iş yapar.
Schiller
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.