İlçemiz Aksu büyük bir kalkınma hamlesinin içine girdi. 2016 yılının bizim için bir kader yılı olacağı şimdiden belli oluyor. Güney Haberci Aksu olarak, bu gelişmeye katkıda bulunduğumuz için kıvanç duyuyoruz.

ORTAK ANILAR
Güney Haberci Aksu Gazetesi olarak sizlerle birlikte olduğumuz 3 yılı geride bıraktık ve acısıyla, tatlısıyla ortak anılar yaşadık. Birlikte yaşadığımız günlerde, ilçemizde büyük hamlelerin ilk kıvılcımlarına tanık olduk. Ve şimdi hep birlikte, yeni Aksu’nun hedefleri peşindeyiz. Ekonomik ve sosyal atılım başladı, kalkınma yarışında “Biz de varız” diyerek, sesimizi yükselttik.

BÜYÜK BİR YARIŞ
Ulaşım alt yapısında devrim niteliğinde olan 2. Tramvay Hattı’nın Aksu’ya ulaşması, ilçemizi, Antalya’nın kenar mahallesi olmaktan kurtarmakla kalmayacak, mevcut enerjimizi de harekete geçirecek. Aksu olarak, 2015 yılını geride bırakırken, 2014’ü de hatırlamanın yararı var diye düşünüyoruz. İlçemizdeki hızlı değişimin fotoğrafını ancak bu şekilde anlayabiliriz.

ANTALYA ile aramızda birkaç kilometre uzaklık var. Akdeniz’in doğu-batı ekseninde en önemli ulaşım yolu üzerindeki bir kentiz. Perke antik kenti, Kurşunlu Doğa Parkı, Kundu turizm bölgesi ve hepsinden önemlisi Expo 2016 organizasyonu… Bunların hepsi Aksu’nun sınırları içerisinde. Üstüne üstlük, Antalya’nın sera üretiminin çok önemli bir kısmı bizim ellerimizden çıkıyor. Yani, Aksu olarak, Antalya Toptancı Hali’nin gözdesiyiz.

GÜNEYİN YILDIZI
Bütün bu kaynaklar, ilçemizi 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde, güneyin yıldızı haline getirecek birkaç potansiyelden sadece aklımıza gelenler. Şimdi bunlara tramvay hattı, hızlı tren gibi dev projeler de ilave ediliyor. Herkesin fikir birliği yaptığı bir konu var, Aksu kabuğunu kırıyor. Peki biz, Güney Haberci Aksu olarak bu gelişmenin neresindeyiz? Bu atılım hamlesinde bizim payımız nedir?

ÇOK GURURLUYUZ
Şunu gururla ifade edelim ki, Aksu’nun ilk gazetesi olarak, büyük kalkınma hamlesinin birinci elden tanığı olduğumuzu söyleyebiliriz. Yaptığımız ilk röportajlara şöyle bir göz attığımızda, çektiğimiz ilk fotoğraflara baktığımızda, şimdi aramızda olmayan dostlarımızı da görüyoruz ve hüzünleniyoruz.

GERİDE KALAN 3 YIL

Takvim yaprakları, 2015 yılının Aralık ayını gösteriyor. Bizler, Aksu’da gazetemizin kurdelesini kestiğimizde 2012 yılının Eylül ayıydı. Aradan 3 yıldan fazla bir zaman geçti. Fakat, inanın ki, başka bir kentin üç yılda yaşadığından çok daha fazlasını Aksu yaşadı. Bu baş döndürücü gelişmenin bizi çağdaş ve kalkınmasını gerçekleştirmiş bir kente doğru götürdüğü bir gerçek… 2016’da kalkınma hızının daha da artacağı şimdiden görünüyor. Sizlere tavsiyemiz, eski Aksu fotoğrafları ile 2016 sonundaki Aksu’nun fotoğraflarını karşılaştırmanız olacaktır. Muhteşem gelişimi işte o zaman siz de anlayacaksınız…

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.