Kitap bağışı devam ediyor

Geçen sayımızda Gazete olarak kitap bağışı kampanyası düzenleyeceğimizi dile getirdik. Aksu bu konuya büyük duyarlılık gösterdi ve kitaplar gazete ofisimize taşınmaya başladı. Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Erol Aytar Müdürümüz bu kampanyanın daha birinci gününde kapımızı birçok kitapla çaldı. Ardından Aksu Uçak Lisesi Müdürümüz Haldun Çevik, öğretmeni Engin Bey ve Teknik Personelinin yardımıyla kolilerle kitapları ofisimize gönderdi.

Bu konuya yakından duyarlılık gösteren DSP Büyükşehir ve Aksu Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Akif Ordu sosyal medya hesabından bir duyuru yaptı ve kitaplarla katkıda bulundu. Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bütün okul öğretmenlerine bu kampanyaya destek için mesaj yoluyla duyuruda bulundu. Yeni Hal Başkanı ve İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akçan, bu kampanya ile ilgili olarak bütün üyelerine mesaj yoluyla duyuruda bulundu. Aksu’da iş yapan esnafımız, iş adamlarımız bu kampanya için destek olacaklarını dile getirdiler.

Duyarlılıklarından dolayı destekte bulunan sivil toplum kuruluşlarımıza, okullarımıza ve şahıslara çok teşekkür ediyoruz.

Bu kitaplar, Şırnak İli Silopi İlçesinde Eğitim ve Öğretim gören çocuklarımıza ulaşacak. En büyük teşekkürü onlar Aksu’ya yapacaklar.

Kampanya tarihimiz: 17 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek ve 18 Mayıs’ta kitaplar kolilenerek Şırnak, Silopi ilçesi Cumhuriyet Okuluna gönderilecek.

AKSU’DA GIDA DENETİMLERİ HIZ KESMİYOR

Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekiplerince yapılan gıda güvenilirliği denetimleri devam ediyor.

Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler riske dayalı denetim ve numune denetimleri, Alo 174 Gıda Hattına yapılan şikayet ve ihbar denetimleri ile takip denetimleri şeklinde yürütülüyor. Bunların dışında özel günler, özel dönemler ve özel kontroller amacıyla diğer denetimler de yapılmaktadır. Özellikle ramazan ayının başladığı bu günlerde Aksulu tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için denetimler hız kazandı. Aksu ilçemizde yılda yaklaşık 1300 civarında denetim yapılıyor. Tüketicilerimizin güvenilir gıda tüketmesi için gıda numuneleri alınarak laboratuvarlara gönderiliyor. Ayrıca, Aksu ilçemizdeki okullarda bulunan kantin ve yemekhaneler ile birlikte okul çevresinde gıda satışı yapan veya toplu tüketime sunan iş yerleri de detaylı bir denetimden geçiriliyor. Oteller bölgesinde bulunan ve yılda önemli sayıda turist misafir eden oteller de teknik ekiplerle sürekli kontrol altında tutuluyor.

En iyi gıda denetçisi tüketicinin kendisidir ilkesinden yola çıkarak özellikle okul çağındaki çocuklarımıza haftalık olarak okullarında gıda eğitimleri veriliyor. Yılda ortalama 1800 öğrenciye eğitim verilerek bilinçli gıda tüketimi eğitimi aşılanmaya çalışıyor. Ayrıca Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Aksu İlçemizin önemli noktalarına gıda bilgilendirme stantları kurularak gerekli tüketici bilgilendirilmeleri yapılıyor.

Türkiye’ye örnek okul

Hafta içerisinde Tülay Ateş hocamızın Müdürlüğünü yaptığı Aksu Aysel- Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ettik. Okulda tarım uygulamaları adına neredeyse yok yok. Bu okulda okuyan öğrenciler geleceğin üreticileri ve ülkeye katma değer kazandıracak bir geleceğe sahipler.

Tülay Müdürümüz, müdür yardımcısı hanımefendi ve teknik ekip okulu bütün ayrıntıları ile hem gezdirdiler hemde anlattılar. Açık ve kapalı tarım alanları, bilimsel led ışıklar altında büyüyen sebzeleri, istiridye mantarları, kütük ve kültür mantarları, solucan gübresi üretim yeri, peyzaj ve bahçe bitkileri ve daha bir çok güzelliği bu okul da görebilirsiniz.

Doğanın içinde, sakin, huzurlu ve üretken bir okul Aksu Aysel- Klaus Wagner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Bu okulda öğrenim gören gençler, son sınıflarında çeşitli tarımsal işletmelerde stajlarına başlayarak, diğer arkadaşlarına nazaran mezun olduklarında çok daha kolay iş bulabilmekteler. Ailesi üretici gençler bu okulda aldıkları eğitim sonrasında, topraklarını daha bilimsel ve daha verimli bir şekilde işleyebilmekteler. Tüm bunlar gösteriyor ki tamamen meslek edindirmeye yönelik bu lisemiz, ülkemiz için büyük bir kazanç. Aksu’da böyle bir okulun varlığı ayrıca ilçemiz için sevindirici ve umut verici bir durum.

Okulumuzun bütün idari kadrosuna, öğretmenlerine ve burada öğrenim gören gençlerimize başarılar diliyoruz ve diyoruz ki Tarım gençliğimizle emin ellerde.

ğünce, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması noktasında azami bir hassasiyet gösterilmeye devam edilecektir. Yetkililer gıda ile ilgili her türlü ihbar ve şikayet için Alo 174 hattının kullanılmasına dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.