Hem de sahibinden…

Büyükşehir İl sınırları içerisinde ki bütün partilere duyurulur. Eğer aday adayı gösterecek bir adayınız yoksa, elimiz de bir tane kiralık başkan bulunmaktadır. Üstelik transfer ücreti falan da istemiyor, aksine yüklü bir para teklifi de mutlaka olacaktır, yeter ki alınsın.

Çaresiz oradan oraya koşmaktadır, aslında özünde insan evladı, ama etrafındaki “karga danışmanları” başkana başkalaşım yaşatmaktadırlar. Sevgi ve nefrette taassubun insanı kör ve sağır yaptığından mıdır bilinmez, ama başkan etrafındakiler yüzünden önünü göremedi ve göremiyor da! Ona yol gösterecek, iyi danışmanlarla tam da aradığınız başkan olabilir.

BİZİM AĞA…
Eskiden Köy ağaları köye bir devlet adamı geldiği zaman “maraba”larını toplar davullu zurnalı, pankartlı dövizli karşılamaya koyulurmuş. Marabalarına, ya kendini ya da köyü övdürtürmüş. Oysa devlet adamının köye geliş amacı farklıdır ve sebebi ziyareti de bu saçmalıkları görmek değildir. Bunu bilemez ağa, o kadar okuryazarlığı, bilgisi ve görmüşlüğü yoktur. Etrafı da zır cahillerle dolu olduğundan, aydınlanma şansı da olmamıştır. Onu aydınlatmak için çaba sarf eden kişilere arkasını dönermiş ağa. Bilgi ve görgü sahibi olmanın ondan çok şey alıp götüreceğini düşünürmüş. Bundandır ki, köye hangi vakit bir büyük adam gelse, peşinden koşarmış. “Ben buradayım” diyerek. Ama nafile. Büyük adamın işi büyük adamlarla imiş. Ağayı ve marabalarını kim takar. Ağa ve marabalar bitkin, perişan bütün hayalleri suya düşmüş vaziyette dönerlermiş tekrar geldikleri yere. “ Bu sefer de olmadı” diyerek.

***

Atatürk’ün getirdiği yenilikler ve kanunlarla ağalık ortadan kalktı, sadece kendi çapında ağa olduklarını sananlar dışında.

Ayrıca geçtiğimiz ay hükümet sözleşmelilere devlet memuru olma hakkı tanıdı. Daha ne olsun.

Herhalde bundan böyle kimse sizin ağanız, sizlerde kimsenin “maraba” sı olmazsınız.

Saygılarımla…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.