TURİZM sektörünü vuran kriz Kemerağzı ve Kundu’daki esnaf ve otelcilere zor günler yaşatmaya devam ederken, bölgeyi şimdi de orman yangınları tehdit etmeye başladı. Son günlerde sık aralıklarla çıkan veya çıkarılan yangınlar, hem Orman Bölge Müdürlüğü uzmanlarını hem de polisi alarma geçirdi. Aksu’nun dünyaca ünlü turizm bölgesindeki yangınları mercek altına alan uzmanlar önce terör örgütünün bir eylemi olabileceği şüphesi üzerinde durdular. Yangınların 3-4 noktada aynı anda çıkmasını dikkate alan araştırma ekipleri, bölgedeki orman alanlarının rant amacıyla ateşe verilmiş olabileceğini de düşünüyorlar.

Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerinde seyrettiği Antalya’nın doğu sahillerinde geçtiğimiz hafta 10’un üzerinde orman yangını çıktı. Bu yangınlarla 150 dönüme yakın orman alanı büyük çapta zarar gördü. İlçemizdeki doğanın rengini bir anda yeşilden griye çeviren yangınların terör örgütü tarafından ateş verildiği şüphesinden yola çıkan yetkililer, rant amacıyla böyle bir yangın çıkarılmış olabileceğini de düşünüyorlar.

Geçen hafta perşembe günü, Kundu turizm bölgesinde saat 11.00’de çıkan yangına kısa sürede müdahale edildi. Bu yangını büyümeden söndüren orman ekipleri, tam geri dönmeye hazırlanırken aynı bölgede başka bir yangın çıktığını fark ettiler. Ekipler vakit geçirmeden on yangını da kontrol altına aldılar. Yangın söndürme ekiplerinin acil müdahalesi, her iki yangının bölgenin tamamına yayılmasını önledi. Fakat Kundu bölgesinin yangınla sınavı bununla sınırlı kalmadı.
Esrarengiz eller bu kez Cuma günü yine Kundu’yu hedef seçtiler. Perşembe günü çıkan iki yangında endişeli saatler yaşayan otelciler, turizm esnafı ve vatandaşlar, iftardan birkaç saat önce aynı bölgede çıkan yeni bir yangının dumanlarını izlemek zorunda kaldılar. Çok sayıda arazözün yanında uçakların da müdahale ettiği yangın saat 20.00’ye doğru güçlükle söndürülebildi.
Sektörde yaşanan kriz nedeniyle bazı günler siftah yapmadan dükkan kapatan bölge esnafı, bu yangınları çıkaran kirli ellerin mutlaka ortaya çıkarılmasını istediler. Terör örgütlerinden şüphelendiklerini dile getiren vatandaşlar ise “2 gün içinde çıkan toplam 3 yangın, birbirinden farklı 3-4 noktada birden başlıyor. Bu durumda kasıtlı çıkarıldıklarını anlamak için uzman olmaya gerek yok. Kundu bölgemizin ormanlarını kim yakmaya çalışıyorsa, yeşilimizi yok etmek istiyorsa mutlaka yakalanmalarını istiyoruz” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.