Son düzlüğe girildi. Önümüzdeki 5 yılda bizleri temsil edecek ve yaşadığımız kent ilgili hayati kararlar alacak olan belediye meclisinde yer almak isteyen partilerin meclis üyeleri ile ilgili tablo netleşti. Tabiî ki son kararı 30 Mart akşamına kadar halk verecek.

Bu yarışta başarılı olmak isteyen siyasiler yerine göre sahada, yerine göre TV kanallarında, yerine göre yaygın medyayı kullanarak seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar. Bazen bu çalışmalarda göze güzel gözükmeyen ve kulağımıza hoş gelmeyen birçok hareket ve söylemlere tanık oluyoruz. Haliyle cereyan eden bu tablo seviyenin ne kadar düştüğünün göstergesi niteliğinde oluyor. Bu da vatandaş olarak bizleri üzüyor. Çünkü bu demokratik bir yarış ve bu yarışın da bir kazananı olacak. Kazanmanın yolu da seviyeyi düşürmeyle olmamalı diye düşünüyorum.

Bu anlatımlardan sonra esas konumuza gelecek olursak, dün yani 21 Şubat Cuma günü Aksu Perge Sulama Birliği’nin görkemli açılışında özlediğimiz tabloya tanık olduk.
Peki, neydi o tablo?

Yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Aksu Perge Sulama Birliği’nin açılışına tabirii caizse siyasiler damgasını vurdu. Bu açılışta eskisinden yenisine kadar birçok siyasi mevcuttu. CHP, MHP, AK Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti Belediye Başkan adayları, ilçe başkanları, meclis üyeleri adayları, muhtarlar, kısacası kimleri ararsanız oradaydı. Birbirlerine rakip olan bu kadar siyasetçinin bir arada olması, beraberinde hoş olmayan bir tabloyu ortaya çıkaracak diye düşünürken, gelişmeler bizleri yanılttı. Aynı zamanda yanıldığımıza da çok sevindik.

Çünkü tüm siyasiler ekranlarda alışık olduğumuz birbirlerini inceltici söylemelerden uzak, samimi tokalaşmalar, hoş sohbetler içerisindeydi. Birbirlerine başarı dileyenlerden tutun da, yan yana objektiflere poz verenler, yan yana oturanlar, kısacası; herkesin yüzü gülüyordu. İşte olması gereken de bu idi. Başta da dediğimiz gibi bu bir demokratik süreç. Bu yarışın bir kazananı olacak. Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Saygının ve seviyenin olmadığı bir tablonun topluma hiç bir kazanımı olmaz.

O yüzden sizi siz olun, lütfen söylemlerinize dikkat edin. Birçok şeyin telafisi olur, ama kırılan kalplerin hiçbir zaman telafisi olmaz. Onarılmaya çalışılsa da izi kalır.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.