Aksu’nun yeni Kaymakamı göreve başladı. Bilindiği üzere 5 yıldır Aksu’da görev yapan Kaymakam Aydın Ergün’ün, Hatay’ın Dört Yol İlçesi’ne tayini çıkması nedeniyle, Mersin’in Toroslar İlçe Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin’de Aksu’ya atanmıştı. İlçemizin yeni Kaymakamı Şahin, geçen hafta Perşembe günü göreve başladı.

Kaymakam Şahin’i, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tatar, İlçe Jandarma Komutanı Hulisi Mehmet Müdük başta olmak üzere, ilçedeki kamu kurumlarının müdürleri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri karşıladı. Bu karşılama merasiminden sonra makama geçen Kaymakam Şahin, odasında başta kentin Belediye Başkanı Halil Şahin olmak üzere bürokratlarla bir saate yakın sohbet etti. Bu tanışma sohbetinde Kaymakam Şahin, azda olsa hem bürokratları tanıma fırsatı bulurken, öte yandan sohbet aralığında Başkan Şahin’de kent hakkında bilgiler verdi.

Görev yaptığı Toroslar İlçesi’nin Aksu’ya birçok yönden benzerliğinin olduğunun altını çizen Kaymakam Ahmet Hikmet Şahin, Aksu’nun da Toroslar gibi yeni gelişen bir yerleşim yeri olduğunu ve iyi bir planlamayla çok büyük değer kazanacağına dikkat çekti. Ayrıca hizmete girecek olan Hükümet Konağı’nın da, bütün birimleri bir arada toplamasının çok önemli olduğunu ve Aksu’nun 50 yıl sonrasına da yeteceğini de dile getirdi.

Bu karşılıklı konuşmalardan sonra kısa da olsa bir sessizlik hakim oldu. Bu sessizlikte Başkan Şahin’le göz göze geldik. Ve adeta sessizliği bozmak isteyen Başkan Şahin bana dönerek, “Sessiz kaldın. Sen detaylara girmeye seversin” şeklinde esprili bir ifade kullanarak, topu bana attı. Bende şu an misafir olduğumu, Sayın Kaymakam Şahin’le daha çok bir araya geleceğimizi dile getirdikten sonra, fırsat bu fırsat diyerek, Kaymakam Bey’den kent ile ilgili ilk izlenimlerini edinmek için, “Aksuyu gezme fırsatınız oldu mu, olduysa kent ile ilgili ilk izlenimleriniz nelerdir?” şeklinde bir soru yönelttim.  

Mütevazi edasıyla soruma cevap veren Kaymakam Şahin, “Az da olsa biraz görme fırsatım oldu. Saha çok geniş. Kentin çok önemli iki değeri var.  Bunlar Tarım ve Turizm’dir. Bunlar güzel zenginlikler. Korunması lazım. Bunlar korunmadığı zaman çok büyük sıkıntılar yaşanır” şeklinde açıklamalarda bulundu.  Kaymakam Bey’in kent ile ilgili ilk izlenimlerinin haklılığını, pandemi sürecinde hep beraber gördük.

Bu haklılığa bir örnek verecek olursak, pandemi sürecinde Antalya Merkezi olan Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı’nda hayat durma noktasındayken, Aksu’daysa tarım üretimine dayalı olan hareketliliği hep beraber yaşadık. Bu tarım hareketliliği haliyle diğer katmanlara da yansıdı. Bu zenginliğe sahip çıkmak hepimizin görevi olsa gerek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.