2016 yılının son aylarında ilçemize atanan Kaymakam Aydın Ergün, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile Hatay’ın Dörtyol ilçesine atandı. Daha dün gibi gelişinin üzerinden tam 5 yıl geçti.

10 senedir Aksu’dayız kurucu kaymakam Rauf Özener’den tutunda Aydın Ergün’e kadar 4 kaymakamla çalışma şansımız oldu. Göreve gelen her kaymakam kendince ilçe adına faydalı olacak işler yapmak istedi ve imzalar attı. Ama Kaymakam Ergün’ün bıraktığı iz farklıydı. Bunu da 5 yıl gibi uzun bir süre kentte mülkü amir olarak görev yapmasıyla, bu farklılığını gösterdi. Kavgalar ve polemiklerle hiç işi olmadı. Kamu adına yararlı olabilecek her türlü çalışmayı sonuna kadar takip etti. Tam bir devlet adamlığı modelini sergiledi.

Vatandaşlar siyasilerle birlikte kaymakamlığın yaptığı çalışmalardan ufak serzenişlerde bulunsalar da genel olarak her zaman övgüyle bahsettiler. Eğitim konusuna ayrı bir önem veren Kaymakam Aydın Ergün’le okullarda çok fazla sosyal etkinlikler düzenlendi. Aksu İlçesi eğitim konusunda epey bir ivme kazandı.

Yerel idarecilerle dirsek temasında bulunarak Aksu’da görevde bulunduğu süreçte devletin şefkatli eli olarak vatandaşların yanında yer alan Kaymakam Aydın Ergün, evi yanana, seraları sular altına kalana, her türlü sorununu dile getiren vatandaşlara kamunun imkânları ölçüsünde yanlarında oldu.

2017 yılında, evinde suyu ve elektriği olmayan çocuklarıyla yalnız bir başına yaşayan bir kadın gazetemizden yardım istediğin de yaptığımız haber sonucu Kaymakam Aydın Ergün, anında olaya el atarak, Aksu’da bir türlü kiralık daire bulunamayan aileye – “Devlet her yerde devlettir” diyerek memuruna, -Antalya’nın başka ilçelerinde bulalım’ emri verdiğine ve aileyi yaşanabilir bir eve taşıdığına yakından şahit olduk. Bu ve buna benzer yaşananlara gazete olarak yakından tanıklık etme imkânımız oldu. 

İki yıldır yaşadığımız pandemi döneminde, birim müdürleriyle birlikte her türlü önlemleri alarak, bu süreçten en az hasarla Aksu’nun çıkmasını sağladı. Her aradığımızda telefonlarımıza yanıt veren Kaymakam Aydın Ergün, toplumsal bir sorunu dile getirdiğimizde mutlaka sonuç odaklı geri dönüşler sağlamıştır.

Kendisine Aksu’ya sunmuş olduğu hizmetlerden dolayı gazete olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Biliyoruz ki bundan sonra ki görev yapacağı ilçe de de çok daha başarılara imza atacaktır. Güle güle Sayın Kaymakamım, yolunuz açık olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.