Ülkeyi büyük bir kaosa süreklemeyi amaçlayan terör şebekesini bütün boyutlarıyla ortaya çıkarmak için operasyonlar devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi Nöbetlerine ilçemizden de binlerce vatandaş katılıyor.

Gelinen son noktayı AK Parti Aksu İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin’e sorduk. Açık ve net bir yanıt verdi: “Söz konusu olan vatan ve demokrasi ise gerisi teferruattır. Kim suçlu ise hesabını verecek. Kardeşim dahi olsa kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak…”

Antalya genelinde Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne (FETÖ) karşı sürdürülen operasyonlarda şu ana kadar gözaltına alınanların sayısının 1200 dolayında olduğunu ve bu sayının artabileceğini kaydeden Başkan Şahin, Aksu için de dikkat çekici saptamalarda bulundu:

“Bu şer odaklarının sadece kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi yetmiyor. Belediyelerden ve parti içinden de sökülüp atılmaları gerekiyor. Bu konuda asla taviz verilmeyecek. Onun oğlu, bunun kardeşi diye göz ardı etmek olmayacak. Ülkemizin en gizli kurumlarına bile bir yılan gibi çöreklenen bu şebekenin, mutlaka sökülüp atılması gerekiyor. Aksu’da şu ana kadar bazı kamu kurumlarında görevden almalar oldu. Eğitim camiasında da 36 öğretmen açığa alındı. İlçemizde bu sayılarda önümüzdeki günlerde artışlar olabilir. Ancak kesin bir şey söyleyemem.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın kardeşinin, İstanbul İl Başkanı’nın birinci derece yakınlarının, Kaş İlçe Başkanı’nın oğlunun ve saymakla bitmeyecek üst düzey yöneticilerin akrabalarının cemaatle ilintili olarak gözaltına alınmaları televizyon ekranlarına birer birer yansıyor.

Kuşkusuz, Aksu’da da kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Ak Parti İlçe Başkanı Şahin’in sözlerinden bunu anlıyoruz.

Bizce doğrusu da bu olmalıdır. Efendim, geçmişte şu hizmeti yapmış, böyle önemli vazifeler üstlenmiş… Bunların hepsi bahane. Herkes bu ilçe için ve bu vatan uğruna elinden gelen çabayı gösteriyor. Ancak, elinde bulundurduğu güç ve imkanları şer odaklarının emelleri doğrultusunda peşkeş çekenlere de eyvallahımız olmaz… Çıkarlar kanun önünde hesabını verirler.

Ne diyor Başkan Şahin? “Bu mesele senin benim meselemiz değil. Bu mesele, ülkenin en önemli sorunu haline gelmiştir ve bir çıban başına dönüşmüştür. Arkadaşımız üzülür, akrabamız küser gibi anlayışla hareket edilirse sonuç alamayız. O yüzden kararlı adımlar atmak zorundayız. Açık ve net konuşuyorum. Aksu’da bu iğrenç çeteyle ilişkisi olan kim varsa, yakasından tutulup yargının önüne atılacaktır. Bu kadar net konuşuyorum…”


Yıllardır tanıdığımız Başkan Şahin’i ilk kez bu kadar sert ifadelerle gözlemledik. Haksız da sayılmaz ama… Sen kalk, milletin emaneti olan savaş uçakları ile sivil vatandaşların üzerine bomba ve mermi yağdır… Ondan da sonra da, falan filan diye bahaneler uydurmaya çalış. Yemezler… Bu millet seni, bugün de bağışlamaz, yarın da bağışlamaz. Hem bugün hesap verirsin, hem de yarın tarih mahkemesinde ebedi bir mahkuma dönüşürsün.

Ak Parti Aksu İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’i bu kararlılığından dolayı kutluyoruz. Hiçbir şey karanlıkta kalmasın diyoruz. Ne Türkiye genelinde, ne Antalya’da ve ne de Aksu’da… Her şey meydana çıksın. Bu milletin başına çorap örmeye çalışan, kışkırtıcı planlarla insanlarımızı birbirine düşürme hesapları yapan kim varsa yakasına yapışılsın…

Evet, bu konudaki düşüncemizi tekrar ederek, yazımızın bu bölümünü sonlandırıyoruz. Bu gözü dönmüş çeteye Aksu’da hizmet eden kim varsa ortaya çıkarılmalıdır. Bu kişiler birer birer yargıya hesap vermelidir.

--------------------------------------------------------------------------

Matruşka operasyonu

Rusların ünlü oyuncaklarından olan Matruşkaları bilmeyen yoktur. İç içe geçmiş çok sayıda bebekten oluşur bu oyuncaklar. Karşınızda bir tek bebek var zannedersiniz, ancak kaldırdığınız her bebeğin altından yeni bir bebek çıkar. İç içe geçmiş çok sayıda bebekten ibarettir bu oyuncak… FETÖ operasyonu da giderek bir Matruşkaya dönüşüyor. Ak Parti, kesin bir uygulamaya giderek bütün il ve ilçe teşkilatları için İzleme Komisyonları kurmayı kararlaştırdı. Bakalım Matruşkaların içinden kimler çıkacak?

17-25 Aralık sonrası partideki paralel yapıyı büyük oranda ayıklayan AK Parti, 15 Temmuz kalkışmasının ardından yeni bir temizlik süreci başlatıp bunun için bir komisyon kurdu. FETÖ terör örgütü üyelerinden arınmak ve muhtemel sızmaların önüne geçmek için AK Parti, il ve ilçeler için izleme komisyonları kurma yoluna gidiyor.


İzleme komisyonlarında görev yapacak olan güvenilir isimler, FETÖ’nün her ildeki ve her ilçedeki mali kaynakları ve destekleri konusunda çok geniş çalışmalar yapacak. Bu bağlamda, Aksu’da geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirilecek.

Uygulamaya göre, AK Parti’nin milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, büyükşehir ve il belediye başkanları bu komisyonlarda bir araya gelerek FETÖ terör örgütüne karşı atılacak adımları değerlendirecekler. Çalışmalarda bir yandan teşkilat yöneticilerinin, belediye başkanlarının bu yapıyla olan ilişkileri araştırılırken bir yandan da her ilde terör örgütünün ekonomi ve siyasi hayattaki yapılanmaları titizlikle takip edilerek riskli görülenler ilgili yerlere iletilecek.

AK Parti yetkilileri, teşkilatın yoğun çalıştığını, bu yoğun çalışma temposu içerisinde bir insanın uzun süre kendisini saklamasının mümkün olmadığını belirttiler. Yetkililer, “Bu örgüt takiyyeyi çok iyi beceriyor. Sızma olabileceği ihtimaline karşı sürekli çalışmalar yapıyoruz. 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından 2014 yılında ve 2015’te yaptığımız kongrelerde çok titiz bir çalışma gerçekleştirerek paralel unsurları büyük oranda temizledik. AK Parti içinde etkin yerlerimize sızmaları mümkün değil ama teşkilatın uç kısımlarında çok etkili olmayan yerlerde birtakım sızmalar olabilir. Onlar da tabii 15 Temmuz’dan sonraki hal ve tavırları, yaklaşımları göz önüne alarak tespit edilir” değerlendirmesinde bulundular.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, teşkilatlara çok sayıda ihbar geldiğini söyledi. Yazıcı, birbirlerini siyasi rakip olarak gören bazı kimselerin yalan ihbarda bulunabileceğini, bu sebeple ihbarların çok sağlıklı değerlendirilmesi ve siyasi yaklaşımlar dışında gerçek veriler ile hareket edilmesi gerektiğini söyledi.


--------------------------------------------------------------------------

Expo’yu da baltalayan aynı çete mi?

Başarısız darbe girişiminin ardından kirli dosyaları birer birer ortalığa saçılan terörist çetenin ülkeye her türlü zararı vermek için elinden gelen çabayı gösterdiği anlaşıldı. Son olarak çok sayıda kişinin kafasında, “Türkiye için uluslararası prestij yatırımı olan Expo’daki çalışmaları baltalayan ve geciktirmeye çalışanların da FETÖ’yle ilgisi olabileceği” şeklinde şüpheler uyanmaya başladı. Antalya’da iyi niyetle proje için ter döken personelin günahsız olduğunu vurgulayan bazı yorumcular, Ankara’da ‘suyun başında’ olan bazı kişilerin, Expo projesini geciktirip başarısızlığa uğratmak için çalışmış olabileceklerine dikkat çekiyor.

Aynı yorumcular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘son dakikada’ Antalya’ya gelerek projeyi kendi himayesine almasına ve bütün çalışmalarla birebir ilgilenmesine dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan mutlaka kasıtlı bir ihmali fark ederek işe bizzat el atma ihtiyacı duydu. Aksi halde Antalya’ya kadar gelerek projenin başındakileri ağır bir dille uyarmazdı” değerlendirmesinde bulunuyorlar. Soğukkanlı bir şekilde son birkaç ayı incelemeye aldığımızda, gerçekten de, Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla Ankara’dan gelen üst düzey yöneticilerin, gece-gündüz demeden projeyi yetiştirmeye ve katılımcı ülke sayısını artırmaya çalıştıkları görülüyor. Çeşitli veriler alt alta konulduğunda, Erdoğan’ın Expo’ya bir takım “karanlık ellerin” bulaşmasından kuşku duyduğu anlaşılıyor.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.