Bilindiği üzere olası bir erken seçim olmaması halinde, seçim takvimi 2019 yılının Mart ayında gerçekleşecek. Yani tamı tamına bir yıl kaldı. Bu bir yıl zarfında her ne kadar sular akacak olsa da, toplum olarak siyasi analiz düşkünlüğümüzden dolayı merak içerisindeyiz.

“Kim, hangi partinin kapısını aralayacak?  Nerede aday adayı olmak isteyecek? Meclis üyeliklerinde kimler yer alacak?” şeklindeki onlarca soruya kafa yorarız. Ortaya çıkan isimler kulislerde dilden dile dillendirilir. Malum bizleri şu an itibariyle ilgilendiren taraf ise Aksu cephesi. İşte bu sorulara yanıt bulmak için parti kulislerine girdik,  kamuoyunda oluşan algıyı dinledik. Yani anlayacağınız bir nebze de olsa bizlerde merakımızı gidermiş olduk. Edindiğimiz izlenimleri sizlerle paylaşmak istedik.

Öncelikle AK Parti cephesinden başlayacak olursak;  Malum mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin AK Partili.  Her platformda,  vatandaş nezdinde karşılığının olduğunu ifade ederek kendisi başarılı buluyor. Bu da 2’inci bir dönemi hedeflediğinin göstergesi. Şahin cephesinde bunlar ifade edilirken, Milletvekili Hüseyin Samani’ninde potansiyel adaylar arasında olduğu konuşuluyor.

Bilindiği üzere Samani, 3 dönem üst üste Milletvekili oldu.  3 dönem kuralına takıldığı için, önümüzdeki dönem vekil olma şansı yok. Bölgenin insanı, aynı zamanda Ankara siyasetinin nabzını iyi tutan kişi. Bu etkenlerden dolayı Genel Merkezi’nde uygun görmesi halinde, mevcut başkanın önüne geçecek öncelikli aday olacağı konuşuluyor.

Bunların yanı sıra konuşulan başka isimler ise, mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ile Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla yakınlığı bilinen ve 2009 - 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den Aksu Belediye Başkan aday adayı olan Emin Bal. Kulislerde bu isimler öncelikli isimler olarak gözükenler. Birde her seçim döneminde başta meclis üyeliğini garantilemek ve parti kimliğini kamuoyuna deklare ederek, farklı hesaplar içerisinde olan kişiler de var. Bu dönemde de muhakkak olacaktır.

Ayrıca net ifade edilmemekle beraber başka bir isim daha konuşuluyor. O da AK Parti’de yönetim kadrosunda 12 yıl boyunca görev yapan Ali Çetin. Çetin aynı zamanda Karaözlü ve görev aldığı İl yönetimlerinde hep Aksu koordinatörü olarak yer almıştı. Tabi ki bunlar kulislerde konuşulanlar. Son sözü söyleyecek olan AK Parti Genel Merkezi’dir. Muhakkak  alınacak kararlara yön verecek bazı unsurlar olacaktır.

MHP cephesine gelecek  olursak; orada da şu an itibariyle iki isim zikrediliyor. Birincisi, Aksu’da uzun süre Mobilya Üretimini gerçekleştiren, şimdi Organize Sanayi Bölgesinde üretim faaliyetini yürüten İş adamı Turan Alma. Bilindiği üzere Turan Alma, MHP’nin geçmiş yönetimleri tarafından temeli atılan ancak yapımı bir türlü gerçekleştirilmeyen MHP İl binasının yapımını üstlenen hayırsever bir işadamı. İkinci isim ise tüm Aksuluların yakinen tanıdığı Ahmet Yaşar.  Bilindiği gibi Ahmet Yaşar, 2014 yerel seçimlerinde Aksu’dan MHP Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak seçilmişti. Akabinde gerçekleşen Genel Seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için meclis üyeliği görevinden istifa etmişti. MHP’deki gelişmeler şimdilik bu iki isimle sınırlı.

CHP’ye gelecek olursak; orada şu an itibariyle 3 isim konuşuluyor. Bunlardan birincisi Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım. Diğer isimler ise, CHP Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Yusuf Kumbul ile CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız kulislerde konuşuluyor.  Her ne kadar bu iki isim kulislerde zikrediliyor olsa da, kamuoyunun algısı eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım’dan yana. Ayrıca CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız’la yaptığım görüşmede de ibrenin Yıldırım’dan yana olduğunu sezinledim. Yıldız, Genel Merkezin ilçelerde aday belirleme görevinin İlçe başkanlarıyla İl başkanına verildiğinin altını çizerek, kulislerde adının geçtiğini de doğrulamış, ama bu anlamda herhangi bir egosunun olmadığını ifade etmişti. Son olarak Meral Akşener’in önderliğinde kurulan İYİ Parti cephesine bakacak olursak, ona da şimdiden bir yorum yapmanın erken olacağı kanısındayım. Gerçi kulislerde de şu an itibariyle konuşulan bir şey yok.   

Adaylıklarla ile ilgili kulisler bu şekilde yaşanırken, birde merak edilen 2014 yerel seçimlerinde MHP’den Belediye Başkanı Adayı olan Ramazan Özen ile 2014 yerel seçimler öncesi AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu’nun nasıl bir adım içerisine gireceği. Benim bildiğim kendilerine göre bir ağırlığı olan bu iki isim, şu an köşelerine çekilerek, arka planda bir analiz yaptıkları. Ancak bu analizlerle ilgili şimdiden bir yorum yapmanın erken olacağı kanısındayım.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.