Ak Parti İlçe Kadın kolları mahalle ve ev ziyaretlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili kadınları bilgilendirecek ve merak ettiklerine tek tek yanıt vermek için bugün ilk çalışmasını Cihadiye Mahallesinden başlatacak. Referandum startı’nın verildiği saatlerde bizde AK Parti Aksu Kadın Kolları İlçe Başkanı Saide Karataş’la bir araya gelerek, sahada yapacakları çalışmaları değerlendirdik. Mahalle ve ev ziyaretlerinde nasıl bir çalışma yürüteceklerini, sahada nasıl bir yol izleyeceklerini, referandumdan olumlu sonuç çıkabilmesi için neler yapacaklarını konuştuk. İşte o söyleşiden gazetemize yansıyanlar…



25 Şubat itibariyle Referandum startı Ankara Arena Spor Salonunda Başbakan Binali Yıldırım tarafından verildi. Artık referandum çalışmaları için Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi olarak sahaya ineceksiniz. İlk çalışmanız hangi mahalleden başlayacak? Söyleşimize buradan başlayalım istiyoruz.
- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ilk çalışmamız Cihadiye Mahallemizden başlayacak. Şunu belirtmek isterim ki; biz sahada ev ziyaretlerimizde bulunurken, referandum öncesi hasta, yaşlı, bebek ziyaretlerine gittiğimiz zaman biz süreç başlamadan herhangi bir açıklama yapmıyorduk. 
Ama gittiğimiz her evde yeni sistemle ilgili sorular yöneltiliyordu ve bizde yanımızda bulundurduğumuz kitapçıkları onlara ön bilgilendirme olarak takdim ediyor ve dilimizin döndüğünce yanıtlar vermeye çalışıyorduk.  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çalışma süresi henüz başladı ev ve mahalle ziyaretlerimizi artık buna göre programlayacağız. 
Hanımlarımızın çok merak ettiği sorularına çok daha rahat bir şekilde cevap verebileceğiz. 
Yeni hazırlanan ve genel merkezden elimize ulaşacak broşürlerle, kitapçıklarla onları doğru bilgilendireceğimize inanıyorum.

Cumhurbaşkanlığı Sistem değişikliğini hanımlara nasıl ve nereden başlayarak anlatacaksınız?
- Öncelikle neden sistem değişikliğine gidilmesi gerektiğini anlatacağız. Çünkü 40 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın hafızalarında geçmiş yıllarda yaşanan olumsuzluklar hala tazeliğini koruyor. Nedir bunlar? Kuyruklar, koalisyonlar bunlar unutulmamış, ziyaretlerimizde en çok bu konular gündeme geliyor. Kadınlarımız istikrarın sürmesini istiyor ve güçlü bir lider istiyorlar. Gücünü halkından alan Recep Tayyip Erdoğan ile halk güçlü bir irade, güçlü bir siyaset istiyor. Ev ziyaretlerimizde bizlere en çok sorulan sorulardan biride padişahlık, krallık sistemi mi gelecek ya da babadan oğula mı geçecek yönünde sorular yöneltiliyordu. Böyle bir sistemin olmayacağını hanımlarımıza anlatacağız. Hanımlarımızdan bu konuda kafası karışık olanlar var, yanlış duyumlar alanlar var. Onları doğru bilgilendirme ile aydınlatacağız. 
Recep Tayyip Erdoğan giderse yerine oğlumu gelecek, padişahlık geri mi dönecek gibi sorularla çok karşılaşıyoruz. Biz onlara şunu söylüyoruz; 2014 yılında Cumhurbaşkanımızı biz seçtik mi, biz seçtik. Şimdi de aynısı olacak. Yani seçimle gelen lider o vasıfları zaten bünyesinde barındırmıştır, yüzde 52 oy almak çok kolay değil. Bu bir padişahlık değil, bu bir rejim değişikliği değil, bu sadece Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi.


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili AK Partili kadınların tavırları nasıl, onlar ne düşünüyor? Olumlu mu bakıyor yoksa ne gerek var zaten iktidar bizde mi diyorlar?
- Evet, biz Recep Tayyip Erdoğan’a alıştık, bütün seçmen bunu söylüyor. Gönülden AK Parti’yi destekleyen hanımlar ben liderime güveniyorum diyor. Ben ‘evet’ diyenlere ve ‘hayır’ diyenlere bakıyorum ve kendi oyumun rengini belirliyorum diyorlar. Gönüllü AK Partililerde hiçbir tereddüt yok. Kafası karıştırılan bir kesim var. Bizim işimiz bu yanılgıları ve karışıklığı ortadan kaldırmak ve doğru bilgilendirmek olacak.

Kamuoyundaki bir algı da, referandum da ‘Evet’ çıkması, tek adamlığa doğru gidileceği ifade ediliyor. Hiç şüphesiz mahalle çalışmalarınız da bu sorulara muhatap olmuşsunuzdur.  
- Burada tamamıyla halkın iradesi rol alacak. Halk kimi seçerse onunla devam edilecek. Esas demokrasi burada işlenecek. Bakarsınız Cumhurbaşkanı adayı MHP’den kuvvetli gelir ya da CHP’den kuvvetli gelir. Eğer halkı ikna edebiliyorlarsa bunda bir sıkıntı yok. Seçimle gelecek başa. Milletvekillerinin pasifize olacaklarını düşünüyorlar, aslında milletvekilleri tam da şimdi görevlerini yapacaklar, kanun yapacaklar, yapılan kanunları onaylayan değil, kanun yapan milletvekilleri olacaklar.  HSYK’nın yedi üyesini milletvekilleri kendileri atayacaklar, dört tanesini Cumhurbaşkanı atıyor.  

550 milletvekili yetmiyor muydu da 600 oldu sorularına yanıtınız ne olacak?
- Nüfusumuzun artış hızına göre bu sayıların belirlendiğini dile getiriyoruz. Bütün vatandaşlarımızın daha fazla ve daha doğru temsil edilmesini istiyoruz.

Evet, en yeni ve en önemli bir konu da gündeme geliyor. 18 yaşında milletvekili seçilmesi ile ilgili sorulara yanıtınız ne olacak? 
- Milletvekili seçilebilme yaşı 25 yaştan 18’e düşürüldü. Bizim 25 yaşında vekilimiz yok. 18 yaşındaki gençlerimize siz seçin diyoruz. Seçmek aslında daha kıymetli, ama seçilme hakkını vermiyoruz. Eğer gençlerimiz seçilme vasfına uygunsa, kendini yetiştirmişse, onlarda kendi kitlesini bence mecliste temsil edebilmeli. 18 yaş sınırı getirildi ama askerlik şartı var erkek gençlerde, onlar askerlik görevini yerine getirdikten sonra vekil olabiliyorlar. Kızlar ve engelli gençlerimiz için evet bu 18 yaş geçerli. Bence hiçbir sakın ca yok. Gençlerimizi 18 yaşında vekil görmek açıkçası beni çok mutlu eder. Bunun yanı sıra şunu belirtmeliyim ki 18 yaş sınırı getirildi diye meclisin tamamı 18 yaşındaki vekillerle dolacak anlamı çıkmasın.  Ülkemizde 18-25 yaş aralığında hatırı sayılır bir kitlemiz var bizim. Belki siyaseti sevdirmeye vesile olacak bir çalışma olur, gençler kendilerini bu alanda yetiştirebilirler. 

Kadınlar arasında bir yüzde belirlemek istersek Aksu’dan kaç evet çıkar sizce?
- Hanımlarda bir sıkıntı yok. Ben Kundu mahallesindenim ve orada CHP seçmeni yoğun. Oradaki toplantılarımız da CHP’li olup hayır diyenler var. Onun dışında ezici bir çoğunlukta evet diyenler var. Kafası karışık olanlara bu sistemi anlattığımızda durum değişiyor. Net bir rakam vermem söz konusu değil. Ziyaretlerimden son derece memnunum, bu kadarını dile getirebilirim. Hanımlarda sorun yok. Anket sonuçlarını da kontrol ediyorum kararsız seçmenlerin yüzde 34 ünün ev hanımları olduğu çıkmış ülke genelinde. Bunu görünce AK Partinin kadın kollarının kuvvetli olduğunu ve ak partinin kendini iyi anlatacağını düşünüyorum. Aksu’da durum daha farklı. Tek tek ev gezilerimiz var. Kafası karışık olan hanımlarla da tek tek anlatacağım ve onlarında evet lehine döneceğini düşünüyorum açıkçası.

Artık sahadasınız hanımlara mesajlarınız nedir? 
- Geçen hafta Cuma günü Aksu’da kadın kolları başkanımız ve Milletvekilimiz Mustafa Köse’de katıldılar. Teşkilatımız bilgilendirildi. Sunumlar yapıldı. İlçede hanımların heyecanı ve katılımı çok güzeldi ilçe binamıza sığamadık. SKM toplantımızı gerçekleştirdik. İlçe başkanımız her akşam mahalleler de belediye başkanımız her akşam mahallelerde olacak, bizde gündüz hanımlarla birlikte mahallelerde ev ziyaretlerinde olacağız. Milletimiz çok kıymetli en doğru kararı vereceklerinden eminiz. Elimizden geleni teşkilatlar olarak yapacağız. Biz kadın kolları olarak ben ve yönetimdeki arkadaşlarımız üzerimize düşeni yapacağız, anlatacağız. Söz milletin. 16 Nisan akşamı ne çıkarsa bahtımıza, başımızın üzerinde yeri var. Doğru kararı vereceklerinden eminiz, biz görevimizi yapacağız son sözü millet söyleyecek ve noktayı onlar koyacak. Aksu’da durum böyle.




Aksu’da yapılan ankette AK Parti seçmeninin yüzde 65’i kadın

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin 3 ay önce yapılan ankette kadınların AK Parti’ye oy oranının daha fazla olduğunu dile getirdi ve kadınlara teşekkür etti, “Kadınlarımız her zaman bizim yanımızda bizde onların yanında olmaya dertlerine ortak olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Şahin şunları söyledi: “Kadınlarımız hükümet ve belediyemiz tarafından yapılan kendilerini ilgilendiren ve birebir gördüğü hizmetin değerini biliyor. Minnet ve şükran duygusu kadınlarımızda daha fazla, kadınlarımızın AK Partiye bakışı çok daha pozitif. Yapılan ankette, AK Parti’ye oy veren her 100 seçmenden 65’ini kadınlar oluşturuyor. Kadın seçmen dul, yetim ve çocuk bakım parası alıyor. Düğününde, cenazesinde belediyenin hizmetlerinden yararlanıyor. Aldığı bu yardımlar ve hizmetler kadınlarımızın haliyle oy oranını artırıyor. Teşkilatımızda kadın kollarının çok iyi çalıştığını biliyoruz. Durumun bu şekilde olmasında onların çalışmasının çok etkili olduğunu belirtmek isterim. AK Parti iktidarı başarılı olmazsa bu sonucu almamız mümkün olmaz”.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.