Bu seçimin galibi İsa Yıldırım

Aksu’da yerel seçimler Cumhur İttifakı adayı Halil Şahin’in yeniden başkan seçilmesiyle sonuçlandı. Listelere şöyle bir göz attığımızda görüyoruz ki;

Cumhur İttifakının Adayı Halil Şahin: 15.467 oy alıyor,

Millet İttifakının Adayı Durmuş Ali Arslan: 12.473 oy alıyor,

DSP Adayı İsa Yıldırım ise: 11.506 oy alıyor.

Oysa Halil Şahin 2014 yılında AK Parti Adayı olarak 12.050 oy almıştı. 2019 seçiminde iki partinin birleşimi, arkasında Büyükşehir ve Hükümet gücü olmasına rağmen alınan 15.467 oy. Bunu başarı olarak görenler, bir kere daha hesap yapmalılar. Bu kadar mücadele ve bu kadar birleşme sonucu sadece 3 Bin oy artışı.  

Bu seçimin galibi İsa Yıldırım. Her hangi bir birleşme söz konusu değil,  birkaç parti yok, elinde ekonomik gücü yok, buna rağmen tek başına bu kadar oyu alması, çok büyük bir başarıdır diyorum. Bir daha ki döneme kendisine şans diliyorum.

Adettendir hayırlı olsun

Aksu’da Cumhur ittifakı adayı Halil Şahin ve MHP yönetimi Aksu’da seçim kazandıklarından dolayı hayırlı olsun diyorum. Ak Parti Büyükşehir belediyesi adayı seçimi kaybetti, haliyle Aksu’da bay başkan başsız kaldı. Hükümet ne kadar elinden tutar bilemiyorum ama bu dönem hem onun hem de Aksu’nun işi çok zor gibi gözüküyor. Çünkü, Büyükşehir Belediyesine çok güveniyordu ve neredeyse her işini oraya yaptırıyordu. Şimdi durum ne olacak bekleyip göreceğiz.

Aksu Meclisi Şenlendi

Aksu Belediyesi Meclisinde bu dönem, farklı simalar ve renkli kişilikleri ile yeni üyeleri göreceğiz. Umut ediyorum ki bu yeni meclis üyeleri, Aksu için başarılı işlere imza atacaklardır. Aksu’nun sorunlarını bildiklerini her fırsatta dile getiren meclis üyesi adaylarımız, çözüm üretmek için de canla başla çalışacaklardır. Hepsine hayırlı olsun diyorum.

Kadın Muhtarımız yine olmadı

35 mahallenin muhtar adaylarının arasında kadın adaylarımız da vardı. Güzelyurt mahallesinden Teslime Uyar Yılmaz, Pınarlı Mahallesinde Nurhan Darıcı en bilinenler arasında yer alıyordu. Cihadiye ve Çalkaya mahallerinde de kadın muhtar adaylarımız vardı.

Muhtarlıkların sonuçlarına baktığımızda, bu seçimde de bütün mahallelerden erkek adayların muhtar seçildiklerini görüyoruz. Aksu’da tarihe geçecek bir kadın muhtarımızın olmasını isterdik ama olmadı. Bir sonraki seçimlerde Aksu için bir ilk yaşanır diye umut ediyoruz. Ve umuyoruz ki Perge’nin Kızı olarak adlandırılan ve Perge Kenti’nin tek kadın başkanı, Plancia Magna’nın ruhunu yaşatacak bir kadın belediye başkanımız da olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.