31 Mart Yerel seçimleri öncesi İYİ Parti’nin Aksu teşkilatında çalkantı kulisleri oldukça yoğun. Çoğunluğu İlçe Kurucu üyelerden oluşan bir grup yerel seçimlerde partilerine destek vermeyeceğini açıklıyor. Bu fitili ilk ateşleyenlerden biri de İl Kurucu üyelerinden olan Aksu seçmeni Mehmet Aytar oldu. Aytar, 20 Şubat 2019 tarihinde meclis üyesi aday adaylığı dosyasını geri çekerek, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Bu açıklama, “2 Üniversite bitirdiğini söyleyen belediye başkan adayımız, seçim kuruluna boş liste teslim veriyor. Merak ediyorum, seçildiğinde Aksu’yu nasıl yönetecek”  şeklindeydi.

O açıklamadan bir gün önce, yani meclis üyesi listelerinin seçim kuruluna verilmesine sayılı dakikalar kala, ittifakın diğer ortağı olan CHP’nin Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, İYİ Parti’ye liste resti çekti.

İYİ Parti’nin, kendileriyle yaptığı protokole uymadığının altını çizerek,” gerçekleştirilen protokolle her iki partinin meclis üyesi sıra numarası belirlenmişti.  Protokol gereği, kontenjan 3 ile 2, 5, 8, 11 sıra numalarına CHP’li üyeler yazılmasına karar verildi. Bizlerde bu doğrultuda listeye yazılması için isimler verdik. Ancak bakıyoruz ki, ne bizim önerdiğimiz isimler yazılmış, nede sıra numaralarına mutabık kalınmış. Başkan Adayı ile İlçe Başkanının telefonları kapalı ulaşamıyoruz. Bu durumu İl Başkanlığına bildirdim. Böyle giderse listemizi çekeriz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Ardı ardına yapılan bu açıklamalar, adeta bugünlerde doğacak olan bir krizin habercisiydi. Ve öylede oldu. CHP Kanadında huzursuzluk hat safhada. Gönülsüz bir şekilde saha çalışması yapan yöneticilerden tutunda bireysel olarak çalışan kişilere kadar, çok sayıda örnekler sıralayabiliriz. CHP kanadıyla ilgili fazla detaya girmek istememin nedeni, ortada bir ittifak var, söylemlerimizle ittifakı zedeleyecek bir adım atmak istemediğimizdendir. Yoksa bu konuyla ilgili sarf edecek çok detaylar var.

Esas önemli olan İYİ Parti kanadında gelişen olaylar. Küskünler grubunun peyderpey yaptığı açıklamalar. En son İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal hanımefendinin attığı adım.

Bilindiği üzere Salı günü, Vekil Tuba Vural Çokal, Aksu’da bir restoran’ta çoğunluğu İYİ Parti Kurucu üyelerinden oluşan gurupla yemekli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya 20’den fazla kurucu üye katıldığı ifade edildi. Bu katılımcıların arsından Kurucu İlçe Başkanı Ali Öztürk’ünde olduğu bilgisi ulaştı.

Haliyle kamuoyunun da merak ettiği gibi, bizlerde toplantıdan çıkacak olan sonucu merak ettik. Çünkü toplantının amacı meclis üyesi listelerinin açıklanmasından sonra, ortaya çıkan küskünlükleri gidermekti. Ondan dolayı tüm Aksu kamuoyu gibi, bizlerde toplantının sonucunu merak ettik.

Kulislerden sızan bilgilere göre, Vekil Çokal’ın attığı adım, yani küskün gurubu ikna etmede pekte başarılı olmadığı ifade edildi. Çokal’ın, “Bu iş buralara nasıl geldi?” sorusuna, Kurucu küskünlerin “Kuruluş aşamasından bu yana partimizin her türlü kahrını çektik. Bu çalışmalar sonucu Aksu’da partimizi belirli bir aşamaya getirdik. Ama ne yazık ki, dışardan enjekte olan bireylerin yaptığı operasyon başarılı oldu.  Bizler adam yerine konulmadık. Kırgınız. Partimizin iyiliği için yerel seçimlerde Aksu’da partimize oy vermeyeceğiz” şeklinde yanıt verdikleri aktarıldı.

Hemen akabinde yine İlçe kurucu üyelerinden olan Mehmet Yıldız’ın “İYİ Parti Aksu kurucu yönetim kurulu üyeliği yaptım. Ayrıca İYİ Parti Antalya Gençlik yönetiminde görev aldım. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla genel seçimlerde azimle ve kararlı bir şekilde çalıştık. Daha düne kadar bizimle elini taşın altına koymayıp, partinin kapısından içeri bile bakmayanlar, ne hikmetse bugün İYİ Partili oldu. Biz muhalif, onlar partili oldu. Böyle teşkilatçılık olmaz. Kendi tabanını dinlemeyen siyasetçilerden ne garibana, mazluma fayda gelir ne de vatana.. Ben menfaatçi değil, vatanseverim. Beni tanıyanlar zaten kimin haklı, kimin haksız olduğunu da iyi bilir. Almış olduğum karar doğrusunda, İYİ Partiyi Aksu’da Yerel seçimlerinde desteklemeyeceğim. Çakma İYİ Partililer, benden ve benim çevremden oy istemesin” şeklinde çok ciddi paylaşımda bulundu.

Son olarak yine Kurucu üyelerden olan Vakkas Kurt, DSP Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım’ın Macun Pazar yerinde ki mahalle toplantısına katılarak, hem Yıldırım’a destek vereceğini, hem de geçmişte yaptığı eleştirilerden dolayı helallik istedi.

Şimdi tüm bu ayrıntılara baktığımızda, aklı başında olan hiç kimsenin İYİ Parti kanadında işlerin rayında gittiğini söyleyemez. Söyleyen olursa da olaylara pekte objektif bakmadığı ve partizanca yorum yaptığındandır. Bu sıraladığımız detaylar, bizlerin bireysel söylemleri değil. Aksine hem bir seçmen hem de partilerine emek vermiş ve bugüne getirmiş olan kişilerdir. Birileri bu detayları dile getirdiğimizden dolayı bizleri eleştirecek olursa, önce bu kadar kişinin isyanının nedenine bakmalılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.