TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğü ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliği ile belirlenen ‘Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi’, ödüllerini Ankara’da düzenlenen törenle aldı. Törenden Aksu’ya büyük bir müjde ulaştı. İlçe olduğu günden bu yana kabuğunu kırma ve ülke çapında bir yıldıza dönüşme özlemi çeken Aksu, Türkiye’nin en başarılı 100 şirketi arasına bir marka göndermeyi başardı. Aksu’nun Topallı ve Kurşunlu mahallelerindeki iki tesiste çalışmalarını sürdüren Petektar Tohumculuk, yüzde 275,2’lik bir büyüme gerçekleştirerek, 48’inci sıraya yerleşti.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun Büşra Yapıcı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Petektar’ın bu başarısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin tarafından da takdirle karşılandı. Sosyal medya hesabında kutlamaları yanıtlayan Büşra Yapıcı, “Olayın şokunu hâlâ üzerimden atabilmiş değilim. İnanın çok mutluyum, çok sevinçliyim” dedi.


BİRİNCİLİK ANTALYA’YA

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinde zirve son 3 yılda satışlarını yüzde 4 bin 473 arttıran Antalyalı Ares Tersanecilik firması oldu. Ares Tersanecilik’in birinciliği aldığı listede ayrıca 4 Antalya firması daha ilk 100 firma arasında kendine yer buldu. Petektar Tohum Sanayi yüzde 275,2’lik büyüme ile 48, Ahmet Kasapoğlu Mobilya Sanayi yüzde 274,3’lük büyüme ile 49, T.S. Tarım Makina Gıda İnşaat Turizm İmalat Sanayi ve Ticaret yüzde 234’lük büyüme ile 58 ve Desird Tasarım Ar-Ge Uygulama Elektronik Destek İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret yüzde 219,3’lük büyüme ile 64’üncü en hızlı büyüyen şirket oldu.  Antalya’nın en hızlı büyüyen firmalara sahip olmasını büyük bir mutlulukla karşıladıklarını ifade eden ATSO Başkanı Davut Çetin, “Bu başarıya imza atan markalar arasında yer alan Büşra Hanım’ı kutluyorum” diye konuştu.


‘MOR DOMATES’İ GELİŞTİRDİ

Meslek hayatında bugüne kadar bir çok önemli projeye imza atan Ziraat Mühendisi Büşra Yapıcı, Aksu’daki tesislerinde gelişrirdiği ‘Mor Domates’le tarım sektöründe adını duyurdu. Yapıcı, üst üste elde ettiği başarılar sayesinde çok sayıda röportaja da konuk oldu. Yapıcı, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen “2015 Yılı Antalya’nın Kadın Girişimcileri Yarışması”nda ‘İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar’ kategorisinde “Sebze Tohumu” projesi ile ikinci oldu. Aynı yıl, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi listesine 72’nci sıradan girmeyi başardı. Büşra Hanım’ın adının yurt dışına da ulaşmasını sağlayan proje ise, Rus firmalarının talebi üzerine ‘Mor Domates’i üretmesi oldu.


PETEKTAR’IN ÖYKÜSÜ

Yapıcı, Petektar’ın internet sitesinde firmanın öyküsünü şöyle anlatıyor: “Petektar Tohum San. ve Tic. Ltd. Şirketimiz tohumluk ihtiyacımızı kendi genetik kaynaklarımızdan sağlamak, ülkemiz ekolojisine uygun, kaliteli ve ekonomik tohumlar üreterek ülke tarımına ve Türk çiftçisine katkıda bulunmak amacıyla 2010 yılında Antalya ili Topallı Köyü’nde 40 Dönüm arazide 25 Dönüm kapalı alanda kuruldu. Firmamız,  tamamen kendi üretimi olan, Tarım Bakanlığından üretim izni alınmış 5 adet hibrit domates tohumu çeşidi ve 4 adet hibrit hıyar tohumu çeşidinin ticari olarak satışını yapmaktadır. Petektar Tohum Sanayii hıyar, domates, patlıcan, kavun, karpuz, kabak ve biber hibrit tohumları AR-GE çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor.”

UMUDUN İLK İŞARETİ

Aksu’nun yakın gelecekte sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan büyük bir atılım içine gireceğinin ilk işaretin ne zaman gördüğümü öğrenmek ister misiniz? Belediye Spor Kulübü’nün iki başarılı güreşçisi olan Şule ve Gizem kardeşler, hem ülke çapında hem de yurt dışında büyük başarılara imza atmaya başladıklarında, “Bu iş tamamdır” demiştim. “Aksu’nun kızları, minderde rakiplerinin sırtını birer birer yere indiriyorsa, ekonomide, kültürde, sanatta ve siyasette neler yapmaz?” diye düşünmüştüm. Haksız mıyım?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.