Ülkede kaos ortamı yaratmak için darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü FETÖ’ye karşı Aksu’da da operasyonlara devam ediliyor. İlçedeki okullarda açığa alınan öğretmen sayısı 40’ı aştı. Çetenin Aksu’daki önemli isimlerinin halen firarda olduğu öğrenildi.

ALMANYA’YA KAÇMIŞ
Aksu’nun önde gelen işadamlarını dolaşarak ‘himmet’ adı altında para topladığı bildirilen Hasan Gündoğdu adlı Din Kültürü öğretmeninin Almanya’ya kaçtığı belirlendi. Aksu Fen Lisesi’nde görev yapan ve örgütün “Aksu İmamı” olduğu öne sürülen Hasan Gündoğdu’nun ilçedeki varlıklı kişiler ve işadamlarından para topladığı bilgisine ulaşıldı. Haziran ayında yurtdışına çıkan Gündoğdu halen yurda dönmedi. Fen Lisesi’nin lojmanında kalan Gaziantepli Hasan Gündoğdu’nun Aksu’daki bağlantıları araştırılıyor. 

MÜFETTİŞ SORUŞTURMASI
Aksu Kaymakamı Süleyman Erdoğan, FETÖ’ye bağlantılı oldukları saptanan öğretmenlerle ilgili soruşturmanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince sürdürüldüğünü kaydetti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise örgütün Aksu’daki en etkili ismi olan Hasan Gündoğdu’nun geçmişte birkaç kez soruşturma geçirdiğini ve her defasında suçlamaları kabul etmediğini belirttiler. Aksu’daki eğitim camiasında çok etkili bir isim olan Gündoğdu’yu iş dünyası ile buluşturan ve bu konuda köprü olan isimler de merak ediliyor.

ABİLER VE ABLALAR KİMLER?
İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, soruşturma ile ilgili bilgi verirken, istihbarat, terörle mücadele ve organize suçlar şubelerinin çok yönlü bir çalışma içinde olduğunu bildirdiler. Öğrenildiğine göre, güvenlik kuvvetleri, örgütün sözde Aksu İmamı olan Hasan Gündoğdu ile bağlantılı çalışan ‘abiler’ ve ‘ablalar’ı birer birer tespit ediyor. Bu kişilerin de önümüzdeki günlerde yargı önünde hesap vermeleri bekleniyor. Aksu’daki çok önemli işdamlarından tehdit ve şantajla haraç toplayan çetenin bütün bağlantıları mercek altına alındı.

----------------------------------------------

İşadamı Emin Bal:‘Himmet’ vermeyincebeni hedef yaptılar
Fethullahçı Terör Örgütü’nün ülke genelindeki şantaj ve haraç şebekesine yönelik operasyonlar sürerken Aksu’da da bu konuyla ilgili çok önemli açıklamalar yapılmaya başladı. Aksu’nun önde gelen işadamlarından olan Baltaş’ın sahibi Emin Bal, FETÖ’nün geçmişte de kendisinden de ‘himmet’ adı altında yardım istediğini, vermeyince tehdit edip uğraştıklarını söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti’nin Aksu Belediye Başkanı aday adaylarından olan işadamı Emin Bal, sorularımızı şöyle yanıtladı:

-FETÖ’nün sizinle ilk kez ne zaman uğraşmaya başladığını hatırlıyor musunuz?
-Ticarete başladığım günden beri hep bizle uğraştılar. Bu şer çetesinin istek ve talepleri bir türlü sona ermedi. Taleplerine yanıt vermediğimizden dolayı, en son geçen sene FETÖ’nün yüklü bir cezasını yedik. Bana geldiklerinde istedikleri parayı vermedim. Kendilerine nasihat ettim. Bu davranışlarının ülkeye, hükümete zarar verdiğini, bunun altından kalkamayacaklarını söyledim. Pek etkilenmişe benzemiyorlardı. Kalkıp gittiler. Ardından işyerime maliyeciler geldi. Bildiğiniz gibi, bir maliyeci istediği takdirde size her türlü cezayı yazabilir. Bize de “Vergi kaçırıyorsunuz” iddiasıyla 500 bin lira ceza kesmek istediler. Biz de onlara, “Neye dayanarak bizim vergi kaçırdığımızı iddia ediyorsunuz?” diye sorduk. Onlar da, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na sorduklarını, bizim şirketimiz olan Baltaş’ın faaliyet alanında kar marjının yüzde 20-25 civarında olduğunu tespit ettiklerini ve buna göre vergi ödememiz gerektiğini ifade ettiler. Sektörümle ilgili bütün gerçekleri masaya serip, bizim faaliyet alanımızda o kadar yüksek bir kar marjının olmadığını kanıtlamamıza rağmen, kafayı bize taktılar. 500 bin liralık cezayı kesmek istediler. En sonunda, baktık ki uğraşamayacağız, FETÖ bütün adamlarıyla üstümüze geliyor, cezayı ödeme konusunda uzlaşıya gittik. 214 bin liralık cezada karar kılındı. Bu gelişmeler yaşanırken bize gelen maliyeci anlamlı bir şekilde gülümseyerek, “Ben yine size acıdım, isteseydim size bunu 500 bin lira olarak ödettirirdim” diye konuştu.

-Sizin işyerinize gelerek himmet parası isteyenler kimlerdi, tanıyor musunuz?
-Evet, içlerinden birini çok iyi tanıyorum. Aksu Fen Lisesi’nin Din Kültürü öğretmeni Hasan Gündoğdu’ydu bu kişi. Darbe girişiminin ardından görevden alındığını biliyorum. Halen firardaymış. Almanya’ya kaçtığı söyleniyor. Eğer yakalanıp Aksu’ya getirilirse, her şey çorap söküğü gibi çözülür. Kimlerden ne kadar para topladıkları bir bir ortaya çıkar. Biz vermedik ve bunlara direndik, daha sonra da bizi hedef haline getirdiler.

-Sizden parayı ne şekilde istediler?
-Bunların para istemesi de çok ilginç. Öyle kibarca istemiyorlar. Himmet parası verir misin gibi laflarla etmiyorlar. Onları çok geride bırakmışlar. Doğrudan gelerek, “Şu kadar para vereceksin” diyorlar ve adamın gözünün içine bakıyorlar. Sanki bir harami gibi davranıyorlar. Adamların bakışlarını gördüğümde FETÖ ahtapotunun bir kolunun da Aksu’ya ve bize uzandığını artık iyice anlamaya başlamıştım.

-Aksu’da bu durumda olan başka işadamları var mı?
- Bizim ilçemizde birçok varlık kişi ve iş dünyasının belirli isimleri bu durumla karşılaştılar sanıyorum. Ancak seslerini çıkarmıyorlar ve yaşadıklarını gizliyorlar. Ne en yakınlarına ne de yasal makamlara bu konuda bilgi vermiyorlar. Neden çekindiklerini bilmiyorum. Ancak bundan sonra bir bir açıklama yapmaya başlarlar diye tahmin ediyorum. Mesela, Baltaş’ın mali müşavirine ceza yememizle ilgili gelişmeleri aktarırken, söz konusu arkadaşımız bana “Cemaatle bir sorun mu yaşadın?” diye sordu. Ben ona, “Nereden biliyorsun?” diye karşılık verdim. Mali müşavirimiz de bana, bizim başımıza gelen olayın Antalya’da başka işadamlarının da başına geldiğini ve sorunun Cemaat’te çözüldüğünü belirtti.

-FETÖ’nün himmet istemesinin ardından ceza için gelen maliyeci hakkında bilgi verir misiniz?
-Bizim şirketimize gelen maliyecinin araştırmasını yaptım ve bu kişinin paralel çete ile bağlantılı olduğunu saptadım. Gelişmeleri takip ediyorum. Gözaltına alınması halinde ben de kendisinden şikayetçi olacağım.

-Buna benzer başka bir tehditle karşılaştınız mı?
-Geçtiğimiz yıllarda bir Ramazan ayında Antalya’nın en lüks otellerinden biri olan Rixos’ta iftar yemeğine davet edilmiştim. Antalya’da daha önce yerel bir televizyonun ortağı olan işadamı arkadaşımla birlikte bu yemeğe icabet ettik. Bu iftar sırasında yine FETÖ’yle ilgili daha çarpıcı bir gelişme yaşadım. Halen firarda olan FETÖ’nün Antalya’daki en önemli isimlerinden Nevzat Ayvacı beni alenen tehdit etti. Benden paralel yapıya destek olmamı istedi. Ben orada da bu talepleri kabul etmedim.

----------------------------------------------

Haraç çetesi Aksu’da her kapıyı dolaşmış
Ak Parti’nin Aksu’da bir dönem en etkili isimleri arasında yer alan işadamı Abdullah İnan, paralel yapının kendisinden de ‘himmet’ adı altında yardım istediğini ve kabul etmediğini söyledi. Gazetemize konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnan Tarım’ın sahibi Abdullah İnan, şöyle konuştu:

“Tahmin ediyorum 2011 yılıydı. Aksu’lu tanınmış bir işadamı, Bank Asya’nın Antalya müdürü ile birlikte benim işyerim olan İnan Tarım’a geldi. Yanlarında tanımadığım Antalyalı 4 işadamı daha vardı. Benden cemaatteki öğrencilere yardım talep ettiler. Bir öğrenci bedeli yıllık 2000 TL imiş. “Kaç öğrenciye yardım edebilirsin?” diye sordular. Ben de, yardım edemeyeceğimi, Aksu’da kendi çevremde yeterince yoksul bulunduğunu ve maddi gücümü onlara yardım etmek için değerlendirdiğimi ifade ettim. Onlar da, “Senin yardım ettiğin öğrenciler devlet okullarında okuyor. Oralarda yetişenler it kopuk oluyor” dediler. Ben de onların bu sözlerine tepki gösterdim. “Sizin dininiz nasıl bir din? Benim inandığım din, böyle demiyor” diye itiraz ettim.

Ondan sonra aramızda bir daha diyalog olmadı Onları benim yanıma getiren Aksulu işadamı ile de arkadaşlığımı kestim. Beni bu gelişmeden önce Aspendos bulvarında bir toplantıya da davet ettiler. Ben de bunları dini bir hizmette bulunuyorlar düşüncesiyle daveti kabul edip gittim. Ancak, gittiğim yeri dini bir atmosfer diye tahmin ederken, bol bol yemek yedik ve dönüp geldim. Ardından oraya bir daha gitmedim. Bunun üzerine bana telefon açarak “Neden gelmiyorsun?” diye sordular. Ben de içinde bulundukları yapının kafama uymadığını söyledim. Bundan tam bir hafta sonra ofisimde beni ziyaret ettiler. Himmet talebinde bulundular.

Aksu’da bu işin sorumlusu kimdir, cemaatin Aksu imamının ismi nedir bilmem, ancak Hasan Gündoğdu isimli ilçemizde görev yapan bir öğretmen 5-6 kere yanıma gelerek himmet talebinde bulundu. Ben de bu talebine yanıt vermedim. Daha sonra yanıma hiç uğramadı. Bu yapının yanlış olduğunu ben Ak Parti Çalkaya Belde Başkanı iken devamlı vurgulardım. Partiye en büyük zararın bunlardan geleceğini özellikle belirtirdim. Bunlar para topluyor, ama ortada kayıt yok. Aklı başında olan herkes bu yapının yanlış olduğunu anlar. Aksu’da iyi niyet çerçevende bu yapılanmaya para vermiş işadamları ve esnaf arkadaşlarımız olabilir. Ancak ben isimlerini bilmiyorum. O arkadaşların da pişman olduklarını zannediyorum.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.